Πώς να ξεβουλώσετε μια βουλωμένη αποχέτευση

Πώς να ξεβουλώσετε μια βουλωμένη αποχέτευση!

Πρώτον, ας καταλάβουμε τι προκαλεί εμπλοκή στο σύστημα αποστράγγισης. Ο κύριος λόγος για το φράξιμο είναι η απροσεξία ή η άγνοια. Διαβάστε τι μας είπαν οι επαγγελματίες Αποφράξεις Πειραιάς .

Η απόφραξη είναι συχνή σε νεροχύτες και σωληνώσεις νερού, καθώς λαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα υπολειμμάτων κουζίνας. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες απόφραξη περιλαμβάνουν:

  • Μαγειρικό λάδι και λίπος
  • Αμυλούχα υλικά και φλούδες
  • Απόβλητα όπως φλούδες και καφές
  • Πουλερικά δέρματα
  • Μαλλιά

1. Αφαιρέστε την παγίδα του νεροχύτη

Αφαιρέστε την παγίδα του νεροχύτη ξεβιδώνοντας την με το χέρι ή με ένα κλειδί σωλήνα. Αδειάστε τα περιεχόμενα της παγίδας και αφαιρέστε τυχόν υπόλοιπα στερεά.

2. Αφαιρέστε το κάλυμμα αποστράγγισης για να φτάσετε στο στόμιο

Μερικές φορές πρέπει να καθαρίσετε μια φραγμένη αποχέτευση με τα χέρια σας. Εάν πρέπει να το κάνετε, φοράτε προστατευτικά γάντια από καουτσούκ.

Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το φράγμα, αφαιρέστε το με τα δάχτυλά σας και αντικαταστήστε το κάλυμμα αποστράγγισης. Η μέθοδος είναι δημοφιλής στην αφαίρεση στερεών από τις αποχετεύσεις ντους και δαπέδων.

3. Τοποθετήστε έναν γάντζο

Η σύζευξη στερεών υλικών σε αγωγούς είναι μια παλιά, αλλά χρήσιμη μέθοδος αντιμετώπισης φραγμένων αποχετεύσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο όπως αυτό μιας κρεμάστρας και να λυγίσετε το ένα άκρο για να κάνετε ένα άγκιστρο.

Εισάγετε το κυρτό άκρο στην αποχέτευση και σπρώξτε το σύρμα εμπρός και πίσω. Θα καθαρίσει τυχόν εμπόδια μέσα στη διαδρομή του εργαλείου σας.

Πώς να ξεβουλώσετε μια βουλωμένη αποχέτευση

4. Χρησιμοποιήστε φίδι υδραυλικού

Το φίδι ενός υδραυλικού είναι εξαιρετικό για το ξεβούλωμα. Η διαδικασία ξεκινά με την αφαίρεση της πλάκας υπερχείλισης. Βγαίνει με τη σύνδεση του πώματος.

Πιέστε περίπου το ένα πόδι του καλωδίου στον σωλήνα υπερχείλισης. Τοποθετήστε το περαιτέρω καθώς γυρίζετε τη λαβή μανιβέλας.

Αγνοήστε την αντίσταση και συνεχίστε να εργάζεστε έως ότου το καλώδιο περάσει από την παγίδα Π που βρίσκεται κάτω από τη μπανιέρα ή τον νεροχύτη. Αφαιρέστε το φίδι και ρίξτε αρκετά λίτρα ζεστού νερού μέσα στην αποχέτευση. Θυμηθείτε να αντικαταστήσετε όλα τα εξαρτήματα μετά την αποδέσμευση.

5. Χρησιμοποιήστε χημικά καθαρισμού αποχετεύσεων

Τελευταία λύση σας, όταν οι άλλες μέθοδοι ξεβουλώματος δεν λειτουργούν ίσως είναι τα χημικά καθαριστικά. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

Οι τυπικές χημικές ουσίες χρειάζονται έως και 90 λεπτά για να δράσουν σε εμπόδια όπως τα μαλλιά και το λίπος. Να είστε προσεκτικοί καθώς μερικά είναι τοξικά.

Αποφύγετε τα υλικά που δεν είναι πιθανόν να αποσυντεθούν στο νερό, αν δεν θέλετε μια βουλωμένη αποχέτευση.

Αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, απευθυνθείτε σε επαγγελματίας (Αποφράξεις Πειραιάς).

Δείτε περισσότερα για ξεβούλωμα βουλωμένης αποχέτευσης:

 

1 Σχόλιο. Leave new

  • Κύριε Αντωνίου καλά τα λέτε, αλλά όταν συνέχεια βουλώνει η αποχέτευση, μάλλον τότε χρειαζόμαστε κάποιον αποφραξά. Δεν γίνεται να σας πάρουμε τη δουλειά.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button