Ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας: Ποιες είναι οι αιτίες που βουλώνουν οι σωληνώσεις;

Ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας: Ποιες είναι οι αιτίες που βουλώνουν οι σωληνώσεις;

Η εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς λειτουργεί όλες τις μέρες 24 ώρες το 24ωρο καθώς εξυπηρετεί όλες της περιοχές της Αττικής και κατέχει 30 χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο κλάδο. Η επιλογή της κατάλληλης αποφρακτικής εταιρείας είναι μια σημαντική υπόθεση για ιδιώτες και εξίσου επιχειρηματίες.

Όλοι λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα μιας βουλωμένης αποχέτευσης και ειδικά μιας βουλωμένης λεκάνης τουαλέτας ή βουλωμένης αποχέτευσης τουαλέτας. Μια βουλώμένη αποχέτευση μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους και είναι θα λέγαμε ένα συχνό φαινόμενο σε σπίτια και σε πολυκατοικίες.

Καλό είναι να ξέρουμε και ποιες είναι οι αιτίες του φαινομένου αυτού ώστε να προσέχουμε την κάθε μας κίνηση όσον αφορά τις αποχετεύσεις μας. Αν κατανοήσουμε τι οδηγεί στο βούλωμα μιας λεκάνης τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πιο προετοιμασμένοι ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια επερχόμενη καταστροφή.

1 Αιτία μπορεί να είναι η ρίψη αντικειμένων

Υπάρχουν διάφορες αιτίες οι οποίες οδηγούν στο βούλωμα της τουαλέτας. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οδηγούν στο βούλωμα της τουαλέτας είναι η ρίψη αντικειμένων τα οποία δεν είναι υδατο-διασπώμενα.

Υπάρχουν κάποια χαμηλότερης ποιότητας χαρτιού υγείας, σερβιέτες, χρησιμοποιημένες πάνες αλλά και μωρομάντηλα που δεν μπορούν να διασπαστούν από το νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μέσα στις σωλήνες.

Για παράδειγμα ένα μωρομάντηλο μπορεί να φαίνεται ότι έφυγε αφού τραβήξαμε το καζανάκι αλλά κατά πάσα πιθανότητα έχει παραμείνει σε κάποια από τις γωνίες των σωλήνων που οδηγούν στην αποχέτευση. Έτσι πιστεύοντας ότι τα μωρομάντηλα απορροφούνται σωστά, ο χρήστης συνεχίζει να ρίχνει παρόμοια αντικείμενα μέσα στη λεκάνη έως ότου αυτά φράζουν τελείως κάποιο σημείο στις σωληνώσεις.

2 Αιτία μπορεί να είναι οι σωληνώσεις

Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι η κακή ποιότητα και η λάθος τοποθέτηση σωληνώσεων. Αυτό το συναντάμε συνήθως σε μεγάλα αστικά κέντρα κυρίως σε πολυκατοικίες που έχουν χτιστεί πολύ παλιά.

Δεν είναι σπάνιο να δούμε πολύ μικρές, σε διάμετρο, σωλήνες εγκατεστημένες σε πολυκατοικίες με πάρα πολλά διαμερίσματα. Όπως επίσης δεν παύουν και οι περιπτώσεις όπου οι σωλήνες έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που αναπόφευκτα σχηματίζονται γωνίες πολύ οξύτερες από αυτές που θα έπρεπε και συνεπώς δημιουργούν σημεία συσσώρευσης.

3 Αιτία μπορεί να είναι η κεντρική αποχέτευση

Ένας ακόμη λόγος και θα λέγαμε σπανιότερος είναι αυτός της κεντρικής αποχέτευσης ο οποίος μπορεί να βουλώσει σε περιπτώσεις μεγάλης βροχόπτωσης.

Σε περιπτώσεις που έχουμε δυνατές βροχοπτώσεις ή ακόμα και πλημμύρες μπορεί το κομμάτι σωληνώσεων στο οποίο το δικό μας κτίριο ενώνεται με την κεντρική αποχέτευση να μπλοκαριστεί από κλαδιά και λάσπες το οποίο έχει σαν συνέπεια την απόφραξη και του δικού μας συστήματος.

Πλέον στον Πειραιά και σε όλες τις περιοχές της Αττικής δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εταιρειών αποφράξεων κάνοντας την επιλογή ακόμα πιο δύσκολη. Εκτός από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που λαμβάνει ο πελάτης είναι το κόστος της εργασίας.

Δείτε περισσότερες συμβουλές αποφράξεων στον Πειραιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button