Πώς-θα-καταλάβετε-ότι-υπάρχει-διαρροή-νερού

Πώς θα καταλάβετε ότι υπάρχει διαρροή νερού;

Οι διαρροές νερού περνούν απαρατήρητες σχεδόν στο 10% των νοικοκυριών και τους κοστίζουν περίπου 90 λίτρα νερού κάθε μέρα. Κανείς δεν θέλει να χάσει χρήματα λόγω διαρροών στους σωλήνες του, πόσο μάλλον για τις υλικές ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Διαβάστε πώς να εντοπίσετε μια διαρροή νερού και προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε εάν πιστεύετε ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά στο σπίτι σας.

Πώς ξέρετε αν έχετε αργή διαρροή στο σπίτι σας;

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποφύγετε πιθανή καταστροφή με την έγκαιρη ανίχνευση διαρροής νερού. Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού για να εντοπίσει διαρροές όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να τις διορθώσει.

1. Υψηλότεροι από το συνηθισμένο λογαριασμοί νερού

Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα διαρροής νερού στο σπίτι σας εάν ο λογαριασμός του νερού σας αυξηθεί ξαφνικά. Ακόμη και μικρές διαρροές μπορούν γρήγορα να προσθέσουν έως και λίτρα γαλόνια σπατάλης νερού και να αυξήσουν τον λογαριασμό νερού σας. Καλό είναι να ελέγξετε τη χειμερινή χρήση νερού τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Υπάρχουν πιθανώς σοβαρές διαρροές στο σπίτι εάν μια τετραμελής οικογένεια χρησιμοποιεί περισσότερα από 12.000 λίτρα το μήνα. Μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε από μήνα σε μήνα, αλλά η εξέταση της χρήσης του νερού όταν το σπίτι είναι άδειο είναι μια προσέγγιση για να προσδιορίσετε εάν υπάρχει διαρροή.

Πριν φύγετε, σημειώστε τις ενδείξεις στο μετρητή νερού σας και ελέγξτε τις όταν επιστρέψετε. Εάν ο μετρητής έχει έστω και ελαφρώς μετακινηθεί, έχετε διαρροή στο σύστημα νερού. Οι υψηλοί λογαριασμοί νερού είναι συχνά αποτέλεσμα διαρροής στις τουαλέτες. Μια μόνο τουαλέτα με διαρροή μπορεί να σπαταλήσει εκατοντάδες λίτρα νερού ετησίως. Η αλλαγή του πτερυγίου μέσα στην τουαλέτα θα σταματήσει συχνά αυτές τις δαπανηρές διαρροές.

2. Υγρά σημεία

Μερικές φορές είναι δύσκολο να δεις υγρά σημεία, ειδικά αν η διαρροή σου δεν είναι μεγάλη. Είναι ορατά στην οροφή, στους τοίχους και στο πάτωμα. Εάν η οροφή σας έχει διαρροή, αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι είναι συχνές οι διαρροές. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι διαρροής στην κύρια γραμμή ύδρευσης.

Εάν πρόκειται για μικρή διαρροή, μπορούν να σταματήσουν πριν τα δείτε, ή μπορεί να πιστέψετε λανθασμένα ότι υπήρξε μόνο διαρροή. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να κοιτάξετε έξω από την ιδιοκτησία σας.

Μπορεί να έχετε διαρροή στο σύστημα άρδευσης αν παρατηρήσετε μια περιοχή με γρασίδι να μεγαλώνει πολύ καλύτερα από το υπόλοιπο γκαζόν γύρω της. Θα χρειαστείτε έναν υδραυλικό για να πραγματοποιήσετε πρόσθετη έρευνα.

3. Ήχοι τρεχούμενου νερού

Το νερό ρέει πάντα μέσα από τους σωλήνες σας. Δεν μπορείτε να το ακούσετε στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς το κλειστό σύστημα του σωλήνα ακυρώνει τον ήχο. Ωστόσο, εάν αυτό το σύστημα παρουσιάσει ένα ελάττωμα, θα μπορούσατε να αρχίσετε να ακούτε νερό να ρέει κάτω από το σωλήνα.

Ξεκινήστε στήνοντας αυτί έξω στις χαμηλότερες, πιο ήσυχες περιοχές του σπιτιού σας για αυτούς τους ήχους διαρροής. Αν ακούσετε κάτι, δοκιμάστε να ακούτε πίσω από κλειστά ντουλάπια και ντουλάπια. Εάν ακούτε νερό που ρέει, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή έξω ή μέσα στους τοίχους σας.

4. Μειωμένη πίεση νερού

Η συσσώρευση αλάτων στους σωλήνες, οι διαρροές νερού και οι σπασμένες βαλβίδες είναι μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους η πίεση του νερού είναι χαμηλή. Λιγότερο νερό μπορεί να ρέει μέσω των σωλήνων σας όταν έχετε διαρροές.

Μια ξαφνική πτώση της πίεσης του νερού όταν δεν χρησιμοποιούνται άλλα εξαρτήματα μπορεί να είναι σημάδι διαρροής στο σύστημα.

5. Λεκέδες κοντά στον σωλήνα

Θα παρατηρήσετε ότι η περιοχή σκουραίνει και λερώνεται αφού μια μικρή «λιμνούλα» επιστρέφει συνεχώς μετά το στέγνωμα. Συχνά, το νερό κάνει την περιοχή να κιτρινίζει εάν βρίσκεται σε λευκή επιφάνεια.

Μαζί με αυτό παρατηρείται συχνά ανάπτυξη μούχλας. Εάν το υγρό σημείο που εμφανίζεται ξανά δεν έχει τραβήξει την προσοχή σας, η χρώση είναι πιο πιθανό να το κάνει στο μέλλον.

Ίσως να μπορείτε να μυρίσετε κάτι μουχλιασμένο από τη στιγμή που θα αρχίσει ο αποχρωματισμός. Πιθανότατα σημαίνει μια βαθιά διαρροή που απαιτεί έναν υδραυλικό για να εκτιμήσει τη ζημιά.

6. Μούχλα

Το υγρό περιβάλλον είναι ιδανικό για ανάπτυξη μούχλας. Ορισμένες μορφές μούχλας έχουν σύντομο κύκλο ανάπτυξης μόλις 24 ωρών. Η μούχλα είναι πιθανό να αναπτυχθεί σε μια πάντα υγρή τοποθεσία και αυτές οι συνθήκες θα μπορούσαν να υποδηλώνουν διαρροή νερού. Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, καθιστώντας το περιβάλλον ανθυγιεινό.

Τα σωματίδια μούχλας διασκορπίζονται στην ατμόσφαιρα, όπου μπορούν να βλάψουν σοβαρά τους πνεύμονες σας εάν τα εισπνεύσετε. Η μούχλα έχει συχνά μια δυσάρεστη μυρωδιά. Μπορεί αρχικά να εντοπίσετε τη μυρωδιά εάν σχηματιστεί σε μια περιοχή που είναι αόρατη με γυμνό μάτι.

Για να αποφύγετε τη μούχλα, βεβαιωθείτε ότι τα δωμάτια διαθέτουν αρκετό αερισμό, αλλά πρώτα, πρέπει να αντιμετωπίσετε τη διαρροή νερού. Καλέστε έναν υδραυλικό για να διορθώσει τη διαρροή και να αφαιρέσει τη μούχλα.

7. Χαλάρωση οροφής

Η χαλάρωση της οροφής είναι ένας από τους πιο ανησυχητικούς δείκτες σημαντικής διαρροής μεταξύ των επιπέδων. Θα παρατηρήσετε αμέσως τη χαλάρωση αν η διαρροή νερού είναι μεγάλη και ξαφνική, σαν λουτρό που ξεχειλίζει. Ωστόσο, ελέγξτε για τυχόν χαλάρωση στα τμήματα της οροφής σας με την πάροδο του χρόνου.

Αυτά μπορεί να υποδηλώνουν διαρροή σωλήνα που στάζει απλώς. Το νερό θα μπορούσε τελικά να συσσωρευτεί σε σημείο που θα καταρρεύσει και θα βλάψει σοβαρά την οροφή σας.

8. Σκουριασμένοι σωλήνες

Οι οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα είναι πιο πιθανό να υπάρχουν σε παλαιότερα ακίνητα. Σκουριά και διάβρωση θα σχηματιστούν τελικά στον γαλβανισμένο χάλυβα, που μπορεί να προκαλέσει διαρροές.

Η διάβρωση είναι εμφανής στους εκτεθειμένους σωλήνες εάν υπάρχουν ενδείξεις αποχρωματισμού, λεκέδων, απολέπισης ή εμφανούς σκουριάς. Καλό είναι να αντικαταστήσετε τους σωλήνες αυτούς πριν καταστραφούν εντελώς.

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει απαρατήρητη μια διαρροή νερού;

Αυτός ο τύπος υπόγειας διαρροής νερού, εάν είναι αρκετά αργός, μπορεί συχνά να παραμείνει απαρατήρητος για μήνες ή χρόνια. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να επιθεωρούν τακτικά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις μέσα και γύρω από τα σπίτια τους. Θα πρέπει να αναζητούν τακτικά για υγρασία στις περιοχές γύρω από τις υδραυλικές τους εγκαταστάσεις.

Εάν κάτι δεν φαίνεται σωστό, μπορεί να φταίει μια υπόγεια διαρροή νερού. Η αποτυχία να συντηρήσετε επαρκώς τους σωλήνες σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή όταν πρόκειται για αξιώσεις ασφάλισης.

Οι τρύπες σε σωλήνες μπορεί να προκληθούν από διάβρωση, τριβή, εκτεταμένη μετατόπιση εδάφους, κακή ποιότητα ή εγκατάσταση σωλήνων, κακή ποιότητα ή χημεία νερού και γήρανση. Η ευπάθεια ενός σπιτιού στις υπόγειες διαρροές αυξάνεται μετά από 15 χρόνια.

Τα υδραυλικά συστήματα φθείρονται και γερνούν, όπως όλα τα άλλα σε ένα σπίτι. Εάν το σπίτι σας είναι άνω των 20 ετών, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι μια εξαιρετική πρακτική για να ελέγχετε τακτικά για διαρροές σε σωλήνες, βαλβίδες και σωλήνες πλυντηρίου ρούχων.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε για μικρές αλλαγές που θα μπορούσαν να είναι σημάδια διάβρωσης, συμπεριλαμβανομένης της οξείδωσης ή του αποχρωματισμού, για να εντοπίσετε προβλήματα πριν προκληθούν δαπανηρές ζημιές.

Η εύρεση μιας κρυφής διαρροής νερού και η επίλυση του προβλήματος δίχως επαγγελματική βοήθεια θα μπορούσε να είναι δύσκολη αν δεν γνωρίζετε για υδραυλικά και κατασκευές. Καλέστε αμέσως έναν ειδικό της Αποφράξεις Πειραιάς εάν πιστεύετε ότι το σπίτι σας μπορεί να έχει κρυφή διαρροή νερού ή παρατηρήσετε τυχόν προειδοποιητικές ενδείξεις.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button