Πώς-να-θωρακίσετε-τα-υδραυλικά-σας-για-τον-χειμώνα.

Πώς να θωρακίσετε τα υδραυλικά σας για τον χειμώνα

Όσον αφορά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, υπάρχουν ορισμένα προληπτικά μέτρα για τον χειμώνα που θα βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς, αποτελεσματικού συστήματος υδραυλικών και στην αποφυγή υπερβολικής απώλειας νερού και υπέρογκων λογαριασμών. Εκτός από τον σκληρό χειμώνα, η περίοδος των διακοπών προσθέτει επιπλέον πίεση στο υδραυλικό σας σύστημα λόγω της αυξημένης δραστηριότητας από τους επισκέπτες.

Ευτυχώς, μπορείτε να αποτρέψετε πολλά κοινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων με το να λάβετε προληπτικά μέτρα και να ακολουθήσετε τις συμβουλές συντήρησης της Αποφράξεις Πειραιά για να θωρακίσετε το υδραυλικό σύστημα σας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό διαστέλλεται όταν παγώνει. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με τα παγάκια στην κατάψυξή σας, αλλά αν αυτός ο πάγος σχηματιστεί στους σωλήνες σας, είναι μια πιθανή καταστροφή. Ένας παγωμένος σωλήνας μπορεί να σπάσει, εκτοξεύοντας εκατοντάδες γαλόνια νερού στο σπίτι σας. Ευτυχώς, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε μια καταστροφή και να χαλαρώσετε.

Κλείστε τις εξωτερικές βρύσες

Απενεργοποιήστε την παροχή νερού στις εξωτερικές βρύσες του σπιτιού. Ανοίξτε τη βρύση και στη συνέχεια ανοίξτε το καπάκι εξαέρωσης στη βαλβίδα διακοπής για να αποστραγγίσετε τυχόν νερό από το σωλήνα. Εάν δεν αποστραγγίσετε τον σωλήνα, μπορεί να παγώσει και να σπάσει. Αφήστε το καπάκι του εξαέρωσης ανοιχτό με έναν κουβά από κάτω για να πιάσουν τυχόν σταγόνες. Εάν οι σταγόνες συνεχιστούν, η βαλβίδα πρέπει να αντικατασταθεί.

Τοποθετήστε στρόφιγγες

Σε αντίθεση με μια τυπική βρύση, τα λειτουργικά μέρη μιας στρόφιγγας, δηλσδή βαλβίδα, κάθισμα και ροδέλα— βρίσκονται μέχρι και 18 εκ. μέσα στον τοίχο αντί ακριβώς στη βρύση. Όταν η στρόφιγγα έχει τοποθετηθεί σωστά, με μια ελαφριά κλίση προς τα κάτω, το νερό αποστραγγίζεται από το σωλήνα κάθε φορά που κλείνετε το κουμπί στη βρύση.

Αποσυνδέστε τους σωλήνες

Ένας εύκαμπτος σωλήνας γεμάτος νερό που θα παραμείνει έξω σε κρύο καιρό θα παγώσει. Εάν ο εύκαμπτος σωλήνας εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος με τη βρύση, ο πάγος μπορεί να επανέλθει στον σωλήνα μέσα στο σπίτι σας, προκαλώντας ρωγμές του σωλήνα. Αποσυνδέστε όλους τους σωλήνες από τις βρύσες τους, στραγγίστε τους και αποθηκεύστε τους για το χειμώνα.

Μονώστε τους σωλήνες

Τα μονωμένα καλύμματα επιβραδύνουν την απώλεια θερμότητας από έναν σωλήνα καθώς ταξιδεύει μέσω του τοίχου προς το κρύο. Παρέχουν κάποια προστασία με πολύ μικρό κόστος. Εάν έχετε σωλήνες σε μη θερμαινόμενο χώρο, όπως χώρο ανίχνευσης, σοφίτα ή γκαράζ, χρησιμοποιήστε θερμαντικό καλώδιο και καλύψτε το με μόνωση σωλήνα.

Η μόνωση σωλήνων από μόνη της κάνει λίγα, καθώς είναι θέμα χρόνου να φτάσει ο κρύος αέρας στους παγωμένους σωλήνες. Στην πραγματικότητα, η μόνωση των σωλήνων χωρίς επίσης τη χρήση καλωδίου θερμότητας μπορεί να αποτρέψει την είσοδο θερμού αέρα σε αυτούς. Διάφοροι τύποι μόνωσης σωλήνων διατίθενται στα καταστήματα.

Τοποθετήστε καλώδιο θερμότητας

Τα καλώδια θερμότητας είναι μια τέλεια λύση για ευάλωτους σωλήνες. Διαθέτουν ενσωματωμένο θερμοστάτη που ανιχνεύει τη θερμοκρασία του σωλήνα, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τη θερμότητα όπως απαιτείται για να μην παγώσει ο σωλήνας. Θα χρειαστείτε μια προσβάσιμη πρίζα για να συνδέσετε το καλώδιο. Τα καλώδια θερμότητας είναι διαθέσιμα στα καταστήματα, ανάλογα με το μήκος.

Στεγανοποιήστε τις δοκούς

Η δοκός του χείλους είναι μια πιθανή περιοχή για διείσδυση ψυχρού αέρα. Σφραγίστε ρωγμές ή τρύπες χρησιμοποιώντας διογκούμενο αφρό και στη συνέχεια μονώστε μεταξύ των δοκών δαπέδου. Βεβαιωθείτε ότι δεν μονώνετε έναν σωλήνα από τη θερμότητα στο υπόλοιπο σπίτι.

Επίσης, επιθεωρήστε γύρω από τις τρύπες όπου τα καλώδια, τα καλώδια ή οι σωλήνες διέρχονται από έναν εξωτερικό τοίχο. Μονώστε όπου μπορείτε και σφραγίστε τα ρεύματα με καλαφάτισμα ή επεκτάσιμο αφρό. Μετά τη μόνωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε αέρα καύσης για τον κλίβανο που εισέρχεται μέσω ενός σωλήνα αέρα μακιγιάζ.

Εάν φύγετε από την πόλη, κλείστε την παροχή νερού

Εάν φεύγετε από την πόλη για λίγες μέρες ή και περισσότερες, κλείστε την παροχή νερού. Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι παγωμένοι σωλήνες ραγίσουν, θα έχετε πολύ λιγότερη ζημιά. Κλείστε την αυτόματη παγομηχανή ώστε να μην προσπαθεί συνεχώς να κάνει πάγο, καίγοντας τον κινητήρα. Ακόμα κι αν ο κάδος πάγου είναι γεμάτος, ο πάγος θα εξατμιστεί και η παγομηχανή θα προσπαθήσει να φτιάξει περισσότερα.

Μονώστε την γκαραζόπορτά σας

Εάν έχετε σωλήνες στο γκαράζ, μονώστε την πόρτα του γκαράζ, αν όχι ολόκληρο το γκαράζ. Εξετάστε επίσης έναν συνδυασμό καλωδίου θερμότητας και μόνωσης. Εάν κάνει πολύ κρύο, βάλτε μια φορητή θερμάστρα στο γκαράζ.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ανοίξτε τις πόρτες του ντουλαπιού της κουζίνας

Όντας πίσω από κλειστές πόρτες, οι παγωμένοι σωλήνες των υδραυλικών κουζίνας είναι ευάλωτοι, καθώς η ζέστη από το υπόλοιπο σπίτι δεν μπορεί να τους φτάσει. Ανοίξτε τις πόρτες του ντουλαπιού για να επιτρέψετε τη θερμότητα να κυκλοφορεί μέσα στα ντουλάπια. Ένας ανεμιστήρας ή μια φορητή θερμάστρα στραμμένη στο εσωτερικό του ντουλαπιού βοηθά επίσης στην κυκλοφορία του ζεστού αέρα.

Κατά τη διάρκεια ενός κρύου ξεσπάσματος κρατήστε τη θερμοκρασία σταθερή

Το τι συνιστά μια δριμεία κατηγορία εξαρτάται από το κλίμα και τη μόνωση του σπιτιού σας. Μια θερμοκρασία 0 βαθμών Κελσίου δεν είναι αιτία συναγερμού στη Φλώρινα, αλλά μπορεί να είναι στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν υπερβολικού κρύου, παρακάμψτε το πρόγραμμα του θερμοστάτη σας και αφήστε τη θερμοκρασία σταθερή. Ίσως θελήσετε ακόμη και να την αυξήσετε 1 με 2 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια του παγετού αφήστε τις βρύσες να λειτουργούν

Μια βρύση που στάζει λειτουργεί ως ανακουφιστικό μέτρο για την πίεση που δημιουργείται εάν προκύψουν παγωμένοι σωλήνες. Αυτή η ανακούφιση της πίεσης μπορεί να αποτρέψει το ράγισμα των παγωμένων σωλήνων. Μια αργή ροή είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Θα αυξηθεί λίγο τον επόμενο λογαριασμό νερού σας, αλλά σε σύγκριση με μεγάλες επισκευές σπιτιού, αυτό είναι ένα μικρό τίμημα. Μην αφήνετε τη βρύση να λειτουργεί εάν ο σωλήνας βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, ο σωλήνας μπορεί να παγώσει, προκαλώντας υπερχείλιση του νεροχύτη.

Μην ταλαιπωρείστε με προβλήματα χειμερινών υδραυλικών εγκαταστάσεων

Όταν πρόκειται για προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων, μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Εδώ στην Αποφράξεις Πειραιά, οι επαγγελματίες υδραυλικοί μας μπορούν να εντοπίσουν διαρροές, σπασμένους σωλήνες, να επισκευάσουν ζημιές και να διορθώσουν την αποχέτευση για να κάνουν το σπίτι σας ασφαλές και άνετο. Καλέστε μας 24 ώρες το 24ωρο για άμεση βοήθεια στην οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Δείτε περισσότερες περιοχές αποφράξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button