Πώς-να-συντηρήσετε-τα-υδραυλικά-σας-την-άνοιξη

Πώς να συντηρήσετε τα υδραυλικά σας την άνοιξη

Η άνοιξη είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου. Oι μέρες μεγαλώνουν, τα λουλούδια ανθίζουν και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών χρησιμοποιούν αυτήν την ευκαιρία για να αναλάβουν έργα βελτίωσης του σπιτιού, όπως τον ανοιξιάτικο καθαρισμό ή την προετοιμασία των υδραυλικών τους για την εποχή.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση της κουζίνας, είναι καλή ιδέα να ασχοληθείτε με τα υδραυλικά του σπιτιού σας την άνοιξη και να αναζητήσετε τυχόν ζημιές, ρωγμές ή διαρροές που μπορεί να έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ενώ ο έλεγχος είναι ένα σημαντικό βήμα, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το υδραυλικό σας σύστημα είναι έτοιμο για την άνοιξη.

Ελέγξτε για διαρροές στους εξωτερικούς σωλήνες

Πριν αρχίσετε να φυτεύετε τον κήπο σας ή να ποτίζετε το γκαζόν σας, αφιερώστε λίγο επιπλέον χρόνο για να επιθεωρήσετε όλες τις εξωτερικές πηγές νερού σας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να προκαλέσουν το πάγωμα των σωλήνων και το ράγισμα που οδηγεί σε διαρροές. Συχνά θα παρατηρήσετε πρώτα αυτές τις διαρροές όταν ενεργοποιήσετε το λάστιχο την άνοιξη. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ρωγμές ή διαρροές, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τις διορθώσετε αμέσως.

Ελέγξτε για διαρροές κάτω από νεροχύτες και σωλήνες

Ακριβώς όπως οι σωλήνες του  εξωτερικού χώρου, οι σωλήνες μέσα στο σπίτι σας είναι επίσης ευαίσθητα σε ζημιές από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να κοιτάξετε προσεκτικά κάτω από τους νεροχύτες σας και τους σωλήνες που συνδέουν το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων σας για λακκούβες, μούχλα, διάβρωση και σκουριά, θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ της διόρθωσης μιας διαρροής και του να καταλήξετε σε ζημιά από νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Καθαρίστε το κεφάλι του ντους σας

Όταν το ντους σας συνηθίζει κάθε μέρα, τα υπολείμματα σαπουνιού και η βρωμιά θα συσσωρεύονται και θα περιορίζουν τη ροή του νερού. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καθαρίσετε την κεφαλή του ντους σας είναι να γεμίσετε μια σακούλα με ξύδι και μαγειρική σόδα και να την στερεώσετε στην κεφαλή του ντους με ένα λαστιχάκι.

Αφήστε τη σακούλα στην κεφαλή του ντους για τουλάχιστον μία ώρα πριν την αφαιρέσετε. Αφού τελειώσετε, αφήστε το ντους να τρέξει για λίγα λεπτά ή μέχρι να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού.

Ελέγξτε τον θερμοσίφωνα σας για διαρροές

Αν και συνιστάται να διατηρείτε τον θερμοσίφωνα σας στους 90 βαθμούς, υπάρχει πιθανότητα να τον έχετε ενεργοποιήσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα για πιο ζεστά ντους. Όταν πάτε να το γυρίσετε πίσω την άνοιξη, ψάξτε προσεκτικά για σημάδια διαρροών. Μερικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε είναι η διάβρωση, η υγρασία ή η σκουριά. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα διαρροής, είναι καλή ιδέα να καλέσετε έναν υδραυλικό για μια δεύτερη γνώμη.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η διάρκεια ζωής των περισσότερων θερμοσίφωνων είναι συνήθως μόνο 10 χρόνια. Εάν η μονάδα σας πλησιάζει ή έχει φτάσει στο όριο των 10 ετών, είναι σημαντικό να την επιθεωρείτε σε τακτική βάση.

Καθαρίστε τον θερμοσίφωνα σας

Τα άλατα αναπόφευκτα θα συσσωρευτούν στον θερμοσίφωνα σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να μειώσει την απόδοση της μονάδας, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση του νερού και θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα κάθε μήνα.

Παρόλο που αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, αξίζει τον κόπο και θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του θερμοσίφωνα σας.

Τσεκάρετε τις τουαλέτες σας για διαρροές

Μπορεί να μην το σκέφτεστε τακτικά, αλλά το να ελέγχετε τις τουαλέτες σας για διαρροές κάθε τόσο είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια επιθεώρηση τουαλέτας είναι να βάλετε χρωστικές τροφίμων στο δοχείο νερού της τουαλέτας. Αφήστε το να καθίσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ελέγξτε αν το νερό στη λεκάνη της τουαλέτας παίρνει το χρώμα της βαφής. Εάν είναι, η τουαλέτα σας έχει διαρροή που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Καθαρίστε τις υδρορροές σας

Κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου χειμώνα, τα συντρίμμια θα συσσωρευτούν στις υδρορροές σας. Οι πευκοβελόνες, τα κλαδιά, τα φύλλα και άλλα υπολείμματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αποστράγγισης και διαρροές στο σπίτι σας εάν δεν καθαριστούν.

Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να καθαρίσετε όλα τα υπολείμματα από τις υδρορροές σας στην αρχή της άνοιξης μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα θα λειτουργούν ομαλά όταν έρθει η άνοιξη.

Προτιμήστε τους επαγγελματίες της Αποφράξεις Πειραιάς

Η άφιξη της άνοιξης είναι μια πολύ συναρπαστική εποχή. Οι μεγαλύτερες μέρες και οι ζεστές θερμοκρασίες είναι μεγάλο κίνητρο για να βγείτε έξω και να πάτε στη δουλειά στο σπίτι σας. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία να ξεκινήσετε με μεγάλα έργα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη του υδραυλικού σας συστήματος λειτουργούν σωστά μετά από έναν μακρύ χειμώνα.

Ελέγξτε τις βρύσες

Είναι καλή πρακτική να ελέγχετε όλες τις βρύσες σας για διαρροές ούτως ή άλλως, αλλά είναι ιδιαίτερο σημείο να ελέγξετε τις εξωτερικές βρύσες. Εάν φαίνεται να εμφανίζεται διαρροή αφού ανοίξετε τον εύκαμπτο σωλήνα του κήπου σας ή η εξωτερική βρύση στάζει μόνο αντί να ρέει κανονικά, μπορεί να έχετε ραγισμένο σωλήνα στα χέρια σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός έμπειρου υδραυλικού.

Ελέγξτε τους σωλήνες

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε καθώς ο χειμώνας αρχίζει να φεύγει είναι ένας σπασμένος σωλήνας ή διαρροή που είναι δαπανηρή και θέτει όλα αυτά τα άλλα έργα σε αναμονή.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της ετήσιας επιθεώρησής σας και χρειάζεστε ένα χέρι βοήθειας, οι επαγγελματίες της Αποφράξεις Πειραιάς είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά! Με αξιόπιστους και έμπειρους υδραυλικούς στον Πειραιά, η ομάδα μας είναι έτοιμη να δώσει λύσεις σε οποιαδήποτε από τις ανοιξιάτικες υδραυλικές σας ανάγκες!

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button