Κοινά-υδραυλικά-προβλήματα-και-πώς-να-τα-λύσετε

Κοινά υδραυλικά προβλήματα και πώς να τα λύσετε

Έχετε ακούσει τη βρύση του μπάνιου σας να στάζει όλη τη νύχτα; Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το καζανάκι της τουαλέτας; Έχετε πρόβλημα με την πίεση του νερού όταν κάνετε μπάνιο; Εάν είστε ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής σπιτιού, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ζητήματα που αφορούν τα υδραυλικά σας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Τα περισσότερα κοινά υδραυλικά προβλήματα μπορείτε να τα διαχειριστείτε μόνοι σας εάν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και την τεχνογνωσία, σύμφωνα με την Αποφράξεις Πειραιά.

Ποια είναι τα πιο συχνά υδραυλικά προβλήματα;

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι οι βουλωμένοι σωλήνες και οι τουαλέτες, οι βρύσες και οι σωλήνες που έχουν διαρροή, τα προβλήματα του θερμοσίφωνα, η χαμηλή πίεση νερού και η μη λειτουργική τουαλέτα. Κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα απαιτεί μια διαφορετική λύση που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Δεν συνειδητοποιείτε πόσο βασίζεστε στα υδραυλικά μέχρι να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Μια βρύση που στάζει εδώ, μια αργή αποστράγγιση εκεί είναι συνηθισμένα προβλήματα καθώς περνάνε τα χρόνια και παλιώνει το υδραυλικό σύστημα. Μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι αρκετά απλά για να μπορείτε να τα επιδιορθώσετε χωρίς μεγάλη δυσκολία. Άλλα ελλοχεύουν πιθανούς κινδύνους και καλύτερα να αφεθούν στους επαγγελματίες. Η επίγνωση των κοινών προβλημάτων και των λύσεων τους μπορεί να σας  φανεί χρήσιμο στο να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία σας και πότε να καλέσετε τον υδραυλικό.

Βουλωμένοι σωλήνες και βουλωμένη τουαλέτα

Μπορείτε να εντοπίσετε βουλωμένους σωλήνες όταν βλέπετε να αναρροφάται νερό καθώς αδειάζετε έναν νεροχύτη ή κάνετε ντους. Όταν αφορά σε μια βουλωμένη τουαλέτα, τα σημάδια είναι συχνά πιο άμεσα. Αντί να ρέει κανονικά το νερό, το νερό αναρροφάται στη λεκάνη της τουαλέτας και μπορεί ακόμη και να ξεχειλίσει. Η απόφραξη συνήθως επαναφέρει τους σωλήνες ή την τουαλέτα σας στο κανονικό με λίγη προσπάθεια από εσάς ή μια επίσκεψη από έναν υδραυλικό.

Τι προκαλεί το πρόβλημα;

Προκύπτουν αργοί ή βουλωμένοι σωλήνες όταν κάτι φράζει μερικώς ή πλήρως την αποχέτευση. Στους νεροχύτες και τα ντους, τα μαλλιά είναι συχνά ο ένοχος, αλλά άλλα αντικείμενα, όπως ένα καπάκι σαμπουάν ή ένα μικρό παιχνίδι, μπορεί να εισέλθουν και να φράξουν τον σωλήνα. Στις τουαλέτες, το πρόβλημα εμφανίζεται συχνά όταν κάτι άλλο εκτός από διαλυτά απόβλητα μπαίνει στην τουαλέτα και ξεπλένεται. Αυτά τα στερεά αντικείμενα δεν μπορούν να μετακινηθούν μέσω του σωλήνα, επομένως μένουν στη θέση τους, καθιστώντας δύσκολη ή αδύνατη τη ροή του νερού πέρα ​​από το μπλοκάρισμα.

Πώς να επιδιορθώσετε τους βουλωμένους σωλήνες;

Ξεκινήστε με ένα έμβολο για να βοηθήσετε στην αφαίρεση του φράγματος. Ένα έμβολο λειτουργεί και στην τουαλέτα και στους υπόλοιπους σωλήνες. Αυτό το απλό υδραυλικό εργαλείο βοηθά να χαλαρώσετε τα φράγματα χρησιμοποιώντας πίεση αέρα. Τοποθετήστε το ανοιχτό άκρο του εμβόλου εντελώς πάνω από την αποχέτευση και μετακινήστε το πάνω-κάτω για να δημιουργήσετε αναρρόφηση.

Εάν μπορείτε να τραβήξετε το μπλοκάρισμα αρκετά κοντά, χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια ή πένσες για να βρείτε το βουλωμένο σημείο και να το καθαρίσετε. Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι μια επιλογή εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα με ένα έμβολο.

Πώς να αποφύγετε το φράξιμο των σωλήνων και της τουαλέτας;

Αποτρέψτε το φράξιμο της τουαλέτας ξεπλένοντας μόνο τα διαλυτά απόβλητα στην τουαλέτα. Παρακολουθήστε τα παιδιά προσεκτικά ώστε να μην ρίχνουν τα παιχνίδια τους ή άλλα μεγάλα αντικείμενα στην τουαλέτα. Εάν πέσει κάτι στην τουαλέτα, βγάλτε το έξω αντί να προσπαθήσετε να το ξεφορτωθείτε πατώντας το καζανάκι. Στο μπάνιο, χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό πάνω από το σιφόνι, ώστε να μην μαζεύονται μαλλιά μέσα στο σωλήνα. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις τρίχες μακριά από τους νεροχύτες για να αποφύγετε το φράξιμο.

Πότε να καλέσετε έναν υδραυλικό;

Αφήστε έναν επαγγελματία να χειριστεί τους βουλωμένους σωλήνες ή μια βουλωμένη τουαλέτα, εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα την απόφραξη μόνοι σας. Μια άλλη στιγμή για να καλέσετε έναν υδραυλικό είναι όταν έχετε επαναλαμβανόμενα φράγματα στον ίδιο σωλήνα. Η χρήση καυστικών καθαριστικών αποχέτευσης μπορεί να καταστρέψει τους σωλήνες με την πάροδο του χρόνου με τακτική χρήση. Ένας υδραυλικός μπορεί να είναι σε θέση να διορθώσει το πρόβλημα για να αποτρέψει μελλοντικά βουλώματα χωρίς ζημιά στον σωλήνα.

Χαμηλή πίεση νερού

Τα συνήθη προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων σε παλιά σπίτια συχνά περιστρέφονται γύρω από τη χαμηλή πίεση νερού, αλλά το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και σε νέα σπίτια. Η χαμηλή πίεση νερού μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά ή να επιδεινωθεί αργά με την πάροδο του χρόνου, ανάλογα με την αιτία. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η χαμηλή πίεση του νερού καθιστά δύσκολο το πλύσιμο των πιάτων και το ντους, επομένως η επίλυση του προβλήματος αποτελεί προτεραιότητα για να επιστρέψετε στην κανονική χρήση του νερού.

Τι προκαλεί το πρόβλημα;

Η χαμηλή πίεση του νερού έχει μερικές πιθανές αιτίες. Μια διακοπή ρεύματος νερού μπορεί να μειώσει την πίεση στη βρύση σας. Αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα εάν και οι γείτονές σας εμφανίσουν ξαφνικά χαμηλή πίεση νερού. Η ίδια απώλεια πίεσης συμβαίνει εάν υπάρχει διαρροή σωλήνα μέσα στο σπίτι σας.

Κλείστε όλες τις βρύσες, ελέγξτε τον μετρητή νερού σας και περιμένετε μερικές ώρες χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου νερό για να ελέγξετε για διαρροές. Εάν αλλάξει ο αριθμός στον μετρητή νερού, πιθανότατα έχετε διαρροή. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι η συσσώρευση αλάτων είτε στους σωλήνες είτε στους αεραγωγούς της βρύσης και στις κεφαλές ντους. Αυτή η συσσώρευση επιβραδύνει τη ροή του νερού, με αποτέλεσμα χαμηλή πίεση.

Πώς να επιδιορθώσετε την χαμηλή πίεση νερού;

Εάν πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι η συσσώρευση αλάτων, ξεκινήστε με τον καθαρισμό του σημείου όπου αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πίεση του νερού. Ξεβιδώστε το άκρο στη βρύση της βρύσης για καθαρισμό. Μουλιάστε τη βρύση σε ξύδι όλη τη νύχτα για να χαλαρώσει η συσσώρευση. Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την κεφαλή του ντους, βάλτε ξύδι σε μια πλαστική σακούλα και δέστε τη σακούλα γύρω από τη βρύση. Άλλα ζητήματα χρειάζονται συχνά τη βοήθεια ενός υδραυλικού για την αποκατάσταση της πίεσης του νερού.

Πώς να αποφύγετε τη χαμηλή πίεση νερού;

Εγκαταστήστε ένα σύστημα φιλτραρίσματος για να κρατήσετε τα άλατα μακριά από τους σωλήνες σας για να αποφύγετε μελλοντική συσσώρευση αλάτων. Ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες για να βρίσκετε και να επισκευάζετε έγκαιρα διαρροές.

Πότε να καλέσετε έναν υδραυλικό;

Καλέστε έναν υδραυλικό εάν η πίεση του νερού μειωθεί ξαφνικά ή δεν μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε διαρροή σε σωλήνα. Αν παρατηρήσετε μια σταδιακή μείωση, αλλά το πρόβλημα δεν είναι στις βρύσες σας, μπορεί να έχετε πρόβλημα συσσώρευσης αλάτων ή διάβρωσης στους σωλήνες σας. Αυτό απαιτεί επίσης έναν υδραυλικό να αντικαταστήσει ή να επισκευάσει τα επηρεαζόμενα τμήματα.

Δείτε περισσότερες περιοχές αποφράξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button