9-1-βασικά-μυστικά-υδραυλικών

9 + 1 βασικά μυστικά υδραυλικών

Εδώ είναι 9 + 1 βασικά μυστικά υδραυλικών από τις Αποφράξεις Πειραιά που κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να γνωρίζει. Ίσως ένα από αυτά θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει μια δαπανηρή επίσκεψη από τον υδραυλικό σας.

Έχετε να αντιμετωπίσετε μια βρύση που στάζει, χαμηλή πίεση νερού ή έναν βουλωμένο σωλήνα; Πιθανότατα μπήκατε στον πειρασμό να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό και μάλιστα έχετε δίκιο. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού συνήθως δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να φτιάξουν σωστά τα υδραυλικά τους. Μπορούν ακόμη και να κάνουν τα πράγματα χειρότερα στο τέλος, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ σε ζημιές. Αλλά μην τηλεφωνήσετε στον υδραυλικό σας ακόμα.

1. Μάθετε τη θέση των βαλβίδων διακοπής

Πριν μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι, σημειώστε τη θέση της κύριας βαλβίδας διακοπής και της αποστράγγισης (σε ορισμένες περιπτώσεις, η βαλβίδα θα βρίσκεται έξω από το σπίτι). Θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε με τα σημεία πρόσβασης στην αποχέτευσης, σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιείτε περιοδικούς καθαρισμούς. Σημειώστε ότι τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών ενδέχεται να μην έχουν τις δικές τους αποκλειστικές βαλβίδες.

2. Μην τρυπάτε σωλήνες

Σκοπεύετε να ανοίξετε τρύπες ή να σφίξετε καρφιά στους τοίχους, στο δάπεδο ή στην οροφή σας; Προσδιορίστε πρώτα εάν υπάρχουν σωλήνες παροχής νερού πίσω από την περιοχή που θέλετε να δουλέψετε, καθώς δεν θέλετε να τους τρυπήσετε κατά λάθος. Ίσως μπορέσετε να εντοπίσετε σωλήνες πίσω από τοίχους με έναν φθηνό ανιχνευτή καρφιών. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε μια ενδοσκοπική κάμερα, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στους τοίχους.

3. Να γνωρίζετε τι μπορείτε να ρίξετε στην τουαλέτα και τι όχι

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την τουαλέτα τους ως κάδο απορριμμάτων, καθώς το να ρίξετε οτιδήποτε εκτός από χαρτί υγείας οδηγεί σε δυσάρεστα βουλώματα. Υπάρχει ένας καλός λόγος που τα δημόσια μπάνια αναρτούν πινακίδες που προειδοποιούν τους χρήστες να μην ξεπλένουν τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής. Οι σερβιέτες και τα ταμπόν, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διαστέλλονται και να συγκρατούν υγρά, δεν θα διαλυθούν αφού καταλήξουν στους σωλήνες.

Για να πετάξετε σωστά τα προσωπικά σας αντικείμενα, τυλίξτε τα σε χαρτί υγείας και πετάξτε τα στον κάδο απορριμμάτων. Επειδή το χαρτί προορίζεται να παραμένει ισχυρό όταν εκτίθεται σε υγρά, δεν θα σπάσει όπως το χαρτί υγείας, καθιστώντας πιθανό να φράξει την τουαλέτα. Πάντα ναπετάτε τις χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες στα σκουπίδια.

Σε έναν υδραυλικό δεν αρέσει να ψαρεύει χρησιμοποιημένα προφυλακτικά από τους βουλωμένους σωλήνες. Τα προφυλακτικά από λάτεξ δεν είναι βιοδιασπώμενα και δεν διαλύονται στο νερό, επομένως μην τα ρίχνετε στην τουαλέτα. Αντίθετα, τυλίξτε ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό σε χαρτί τουαλέτας και πετάξτε το σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Επίσης, μια πάνα, ακόμη και σε μικροσκοπικό μέγεθος νεογέννητου,  είναι πιθανό να την τουαλέτα σας. Αφού καθαρίσετε τα αυτιά σας ή διορθώσετε το eyeliner, μπορεί να σας φανεί βολικό να ρίξετε τη χρησιμοποιημένη μπατονέτα σας στην τουαλέτα. Αντισταθείτε σε αυτή την παρόρμηση! Οι μπατονέτες είναι γνωστές για το ότι κολλάνε στις στροφές του σωλήνα και πιάνουν οτιδήποτε άλλο ρίχνετε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο φράξιμο.

4. Μην πετάτε φαγητά στον σωλήνα της κουζίνας

Μην πετάτε ποτέ κατακάθι καφέ, υπολείμματα φαγητού, λίπος από μπέικον, φλούδες λαχανικών ή αμυλούχα τρόφιμα όπως ρύζι ή πατάτες στον σωλήνα της κουζίνας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φράξουν τους σωλήνες σας.

5. Χρησιμοποιήστε ένα έμβολο

Επενδύστε σε ένα έμβολο υψηλής ποιότητας για να καθαρίσετε τα φράγματα στις τουαλέτες, τους νεροχύτες και τις αποχετεύσεις. Εάν σκοπεύετε να καθαρίσετε παγίδες νεροχύτη, χρησιμοποιήστε ένα έμβολο για να σπρώξετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού έξω πριν αφαιρέσετε την παγίδα. Η εργασία θα είναι πολύ λιγότερο ακατάστατη.

6. Τραβήξτε έξω το φράγμα

Όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε ένα φράγμα που προκαλείται από ένα μικρό, σκληρό αντικείμενο (όπως ένα παιδικό παιχνίδι, μια οδοντόβουρτσα ή μια χτένα), βασιστείτε σε μια ηλεκτρική σκούπα υγρού-στεγνού. Είναι πιο αποτελεσματικό να ρουφήξετε το αντικείμενο. Ένα έμβολο θα το σπρώξει μόνο βαθύτερα στον σωλήνα, καθιστώντας πιο δύσκολη την αφαίρεσή του.

7. Μην αγνοείτε τις διαρροές

Αυτή η σταγόνα που κυλά σταθερά από μία βρύση συμβολίζει τα χρήματα που κυλάνε. Στην πραγματικότητα, μια βρύση με διαρροή συνήθως σπαταλά έως και οκτώ λίτρα νερού την ημέρα, ενώ μια τουαλέτα που έχει διαρροή μπορεί να σπαταλήσει 200 ​​γαλόνια την ημέρα. Διορθώστε τις μικρές διαρροές αμέσως πριν γίνουν μεγάλα —και δαπανηρά— προβλήματα.

8. Ποτέ μην σφίγγετε υπερβολικά τα εξαρτήματα

Ένα κοινό λάθος υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι το υπερβολικό σφίξιμο των εξαρτημάτων και των συνδέσεων, το οποίο οδηγεί σε σπασμένα μπουλόνια και απογυμνωμένες βίδες. Θυμηθείτε τη συμβουλή ότι το σφίξιμο στο χέρι είναι το σωστό.

9. Γίνετε φίλοι με την ταινία υδραυλικού

Η ταινία υδραυλικού (ονομάζεται επίσης και ταινία τεφλόν) χρησιμοποιείται για τη σφράγιση των σπειρωμάτων των σωλήνων για την αποφυγή διαρροών γύρω από τις αρθρώσεις και τα εξαρτήματα. Θα πρέπει συνήθως να τυλίξετε την ταινία υδραυλικού τρεις φορές γύρω από τα σπειρώματα του σωλήνα πριν τη σφράγιση. Σημειώστε επίσης ότι η λευκή ταινία έχει σχεδιαστεί για κοινά οικιακά υδραυλικά έργα, ενώ η κίτρινη είναι για συνδέσεις γραμμών αερίου.

+1. Να ελέγχετε πάντα για διαρροές

Μετά από κάθε έργο υδραυλικών εγκαταστάσεων, ελέγξτε για διαρροές χρησιμοποιώντας νερό μέσω του συστήματος και στη συνέχεια ανοίγοντας και κλείνοντας όλες τις βαλβίδες και τις αποχετεύσεις. Ακόμη και οι επαγγελματίες υδραυλικοί μπορεί να μην προσέξουν αρχικά μια μικρή διαρροή και να χρειαστεί να κάνουν ξανά έλεγχο.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα

Εάν υποπτεύεστε πρόβλημα αποχέτευσης, επικοινωνήστε με το προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου το συντομότερο δυνατό. Η ομάδα των ειδικών μας εκτελεί μια σειρά από εργασίες συντήρησης σε υπάρχοντα συστήματα αποχέτευσης, αντικατάσταση αγωγών αποχέτευσης, καθαρισμό αποχετεύσεων, επισκευή υπόγειων υδραυλικών εγκαταστάσεων, επισκευή σωλήνων αποχέτευσης και επιδιόρθωση αγωγών αποχέτευσης που παρουσιάζουν διαρροή.

Στην εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου, η ομάδα μας είναι σε θέση να πραγματοποιήσει εμπορικές εκσκαφές μεγάλης κλίμακας για αντικατάσταση κύριας γραμμής αποχέτευσης και επισκευή διαρροών. Όλες οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με τις προτεινόμενες προδιαγραφές με σταθερό κόστος και όλες οι εργασίες ελέγχονται και συνοδεύονται από εγγύηση με την ολοκλήρωση της εργασίας.

Δείτε περισσότερες περιοχές αποφράξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button