7-συχνά-υδραυλικά-προβλήματα-το-καλοκαίρι-και-οι-λύσεις-τους

7 συχνά υδραυλικά προβλήματα το καλοκαίρι και οι λύσεις τους

Δείτε τα 7 πιο συχνά υδραυλικά προβλήματα το καλοκαίρι και τις λύσεις τους από την Αποφράξεις Πειραιάς. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή με πολλή ηλιοφάνεια και ζεστό καιρό, αλλά μπορεί επίσης να φέρει προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων αν δεν είστε προετοιμασμένοι. Από βουλώματα και διαρροές μέχρι σπασμένους σωλήνες, οι ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας.

Αν πιάσετε έγκαιρα τυχόν σημάδια προβλήματος, θα προστατέψετε το σπίτι σας από δαπανηρές επισκευές. Παρακάτω είναι μερικά κοινά ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το καλοκαίρι που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού, ώστε να γνωρίζει τι πρέπει να προσέξει καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται.

1. Βρύσες που στάζουν

Εξαρτήματα όπως βρύσες και τουαλέτες μπορεί να φθαρούν κατά τη διάρκεια της υψηλής υγρασίας και της έντονης ζέστης λόγω της διαστολής και της συστολής των μεταλλικών εξαρτημάτων.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει μικρές διαρροές στις αρθρώσεις που μπορεί να μην είναι ορατές αμέσως αλλά επιδεινώνονται γρήγορα με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι μικρές διαρροές μπορούν, με τη σειρά τους, να προκαλέσουν μεγαλύτερα, πιο δαπανηρά προβλήματα εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Είναι καλύτερο να είστε προληπτικοί στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, ώστε να μπορείτε να τα διορθώσετε το συντομότερο δυνατό πριν γίνουν μεγαλύτερα προβλήματα. Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε εάν έχετε μια βρύση με διαρροή απλώς αναζητώντας υγρασία γύρω από τη βάση της βρύσης. Μπορεί επίσης να ακούσετε νερό να στάζει στους τοίχους σας. Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσετε μια μικρή διαρροή είναι να ελέγξετε τον μετρητή νερού σας για τυχόν αλλαγές στην ένδειξη.

2. Βουλωμένες τουαλέτες

Η επιπλέον θερμότητα και υγρασία στον αέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να συμβάλει στη σκουριά, τη διάβρωση και τη συσσώρευση ορυκτών στις γραμμές αποχέτευσης, οδηγώντας σε βουλωμένες τουαλέτες. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό σε παλαιότερα συστήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αυτά τα φράγματα μπορεί να γίνουν εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστούν, οδηγώντας σε σοβαρά μπλοκαρίσματα ή ακόμα και θραύση σωλήνων λόγω συσσώρευσης πίεσης.

Επιπλέον, το καλοκαίρι είναι συνήθως όταν τα παιδιά είναι σπίτι από το σχολείο, κάτι που μπορεί να αυξήσει δραματικά τη χρήση νερού. Αυτό το αυξημένο ξέπλυμα της τουαλέτας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα υδραυλικών όπως ρωγμές λόγω αυξημένης πίεσης. Να είστε προνοητικοί και να επιθεωρείτε τακτικά τις τουαλέτες σας για να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές ή αντικαταστάσεις.

3. Χαμηλή πίεση νερού

Η χαμηλή πίεση νερού είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα με τα υδραυλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορα ζητήματα, από αλλαγές στα επίπεδα νερού έως τη συσσώρευση ορυκτών μέσα στους σωλήνες σας.

Εάν παρατηρήσετε ότι η πίεση του νερού σας είναι χαμηλή, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν υδραυλικό. Μπορούν να διαγνώσουν το πρόβλημα και να το επιδιορθώσουν πριν γίνει πιο σοβαρό.

4. Προβλήματα θερμοσίφωνα

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα προβλήματα του θερμοσίφωνα γίνονται πιο συχνά. Η έντονη καλοκαιρινή ζέστη μπορεί να προκαλέσει πίεση στον θερμοσίφωνα  και στο υδραυλικό σύστημα, οδηγώντας στην ανάπτυξη ρωγμών. Επιπλέον, η έντονη χρήση ζεστού νερού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να καταπονήσει το σύστημα και να προκαλέσει απροσδόκητη βλάβη.

Ένα άλλο θέμα που προκαλεί προβλήματα στον θερμοσίφωνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η έλλειψη μόνωσης. Για να βεβαιωθείτε ότι ο θερμοσίφωνας σας δεν υπερθερμαίνεται, ελέγξτε για τυχόν ενδείξεις φθοράς στη μόνωση και αντικαταστήστε τον εάν χρειάζεται.

Στην Αποφράξεις Πειραιάς, μπορούμε να παρέχουμε τακτικές υπηρεσίες συντήρησης του θερμοσίφωνα σας για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχετε προβλήματα με το ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

5. Προβλήματα πλυντηρίου

Όλοι λερώνονται και ιδρώνουν, μετά κάνουν ντους και αλλάζουν ρούχα και όλα αυτά δημιουργούν περισσότερη δουλειά για το πλυντήριο. Ξεκινήστε το καλοκαίρι με έναν έλεγχο του πλυντηρίου και όλων των εξαρτημάτων του. Τραβήξτε το μακριά από τον τοίχο και ελέγξτε τις συνδέσεις και την εμφάνιση τωνσωλήνων.

Υπάρχουν εξογκώματα ή ρωγμές; Βλέπετε νερό, μούχλα ή άλλες ενδείξεις ότι κάτι βρέχεται είτε συνεχώς είτε περιστασιακά; Θα πρέπει να αντικαταστήσετε τυχόν σωλήνες που έχουν ραγίσει ή φαίνονται ταλαιπωρημένοι και μπορείτε να εξετάσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς είναι πιο ανθεκτικός και διαρκεί περισσότερο από το καουτσούκ, το οποίο έχει μέση διάρκεια ζωής πέντε χρόνια.

6. Ιδρωμένοι σωλήνες

Είναι φυσιολογικό να βλέπετε λίγη συμπύκνωση σε σωλήνες, κεφαλές βρύσης και άλλα βοηθητικά προγράμματα όταν τρέχει το κρύο νερό ή έχει μόλις τρέξει. Η υγρασία προκύπτει από το δροσερό νερό που προκαλεί την αντίδραση των σωλήνων σε θερμοκρασία δωματίου ή των θερμότερων σωλήνων και παράγεται προσωρινά συμπύκνωση. Συνήθως, τα σταγονίδια και η συμπύκνωση σταματούν αφού τελειώσετε με το κρύο νερό.

Εάν υπάρχει συνεχώς, μπορεί να έχετε κρύο νερό που συνεχίζει να τρέχει κάπου, όπως μια βρύση με διαρροή, μια τουαλέτα ή ακατάλληλη ρύθμιση της κύριας βαλβίδας. Και αν η κανονική συμπύκνωση σας ανησυχεί ή σας ενοχλεί, υπάρχουν διαθέσιμα μονωμένα προϊόντα περιτυλίγματος που θα αποτρέψουν τη δημιουργία υγρασίας.

7. Καθαρίστε τις υδρορροές

Μπορεί να μην συνδέετε τις καθαρές υδρορροές με συνηθισμένα καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά στην πραγματικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στο να κρατάτε το νερό μακριά από τα θεμέλια του σπιτιού σας. Για να λειτουργήσουν σωστά, οι υδρορροές πρέπει να είναι απαλλαγμένες από υπολείμματα όπως φύλλα, κλαδιά και άλλο υλικό.

Δεν είναι πρωτόγνωρο για τους ανθρώπους να καλούν έναν υδραυλικό το καλοκαίρι επειδή έχουν νερό στο υπόγειο, μόνο για να μάθουν ότι μια ή περισσότερες κεφαλές ψεκασμού είναι η πηγή του.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button