3-υδραυλικά-προβλήματα-τον-χειμώνα-και-οι-λύσεις-τους

3 υδραυλικά προβλήματα τον χειμώνα και οι λύσεις τους

Δείτε εδώ 3 υδραυλικά προβλήματα τον χειμώνα και τις λύσεις τους. Τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, τα σπίτια είναι φυσικά πιο ευάλωτα σε προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά εάν οι σωλήνες είναι παλαιότεροι ή βρίσκονται μέσα στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας. Ωστόσο, η γρήγορη αντιμετώπιση προβλημάτων και η τακτική συντήρηση μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε πολλά εποχιακά προβλήματα.

Η Αποφράξεις Πειραιάς είναι πάντα έτοιμη να παρέμβει και να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να επιλύσουν κορυφαία προβλήματα χειμερινών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Εάν χρειάζεστε έναν υδραυλικό, επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για γρήγορη, αξιόπιστη επισκευή υδραυλικών και νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Υδραυλικά προβλήματα τον χειμώνα που μπορεί να αντιμετωπίσετε

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει, ορισμένα υδραυλικά προβλήματα είναι πιο συνηθισμένα από άλλα. Ακολουθούν μερικά προβλήματα χειμερινών υδραυλικών που μπορεί να συναντήσετε αυτή τη σεζόν και πώς να τα διορθώσετε.

1. Παγωμένοι εξωτερικοί σωλήνες

Οι εξωτερικοί σωλήνες που τροφοδοτούν το εξωτερικό του σπιτιού σας μπορεί να καταστραφούν όταν δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά. Δεδομένου ότι οι σωλήνες συνήθως τρέχουν κάτω από το σπίτι και μπορεί να μην χρησιμοποιούνται όλη την εποχή, η ζημιά από το νερό μπορεί να περάσει απαρατήρητη για μήνες, να πλημμυρίσει το σπίτι, να βλάψει τα θεμέλια και να σπάσει τις υδραυλικές γραμμές. Ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε ασφαλείς τους σωλήνες εξωτερικού χώρου.

Αποσυνδέστε τυχόν λάστιχα που είναι προσαρτημένα στις βρύσες, στραγγίστε τους από το νερό. Ανοίξτε τη βρύση ώστε να στάζει ελαφρά και μετά πηγαίνετε μέσα στο σπίτι σας για να εντοπίσετε τη βαλβίδα που τροφοδοτεί το στόμιο.

Κλείστε τη βαλβίδα και αφήστε το στόμιο έξω να παραμείνει ανοιχτό για να αποστραγγιστεί το νερό που έχει απομείνει στη γραμμή. Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα αφρού εξωτερικά για να μονώσετε την περιοχή και να αποτρέψετε το πάγωμα.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη βαλβίδα νερού εσωτερικού χώρου σας ή αν είχατε προβλήματα με το πάγωμα των εξωτερικών γραμμών στο παρελθόν, συνεργαστείτε με έναν υδραυλικό.

Μονώστε τους σωλήνες. Αγοράστε μόνωση σωλήνων για να προσθέσετε ένα φράγμα θερμότητας μεταξύ αυτών των γραμμών νερού και του κρύου. Τα μονωτικά καλύμματα μπορούν να τοποθετηθούν γρήγορα και εύκολα γύρω από σωλήνες και πρέπει να τοποθετούνται οπουδήποτε οι σωλήνες θα μπορούσαν να εκτεθούν στο κρύο.

2. Παγωμένοι εσωτερικοί σωλήνες

Δυστυχώς, ούτε το εσωτερικό του σπιτιού σας είναι απρόσβλητο από ζημιές. Οι σωλήνες που εκτείνονται μέσα σε μη μονωμένους τοίχους ή άλλες περιοχές είναι ευάλωτες στον παγετό. Όταν το νερό μέσα στους σωλήνες παγώνει, διαστέλλεται και μπορεί να σπάσει ή να σκάσει τη γραμμή. Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού παρατηρούν ξαφνική έλλειψη νερού που προέρχεται από βρύσες.

Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα

Τις ιδιαίτερα κρύες μέρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανοίξτε ελαφρά τις βαλβίδες της βρύσης για να δημιουργήσετε μια στάλα. Η διατήρηση της βαλβίδας ανοιχτή μπορεί να μειώσει την πίεση μέσα στις γραμμές και να διατηρήσει το νερό σε κίνηση.

Ανοιχτά ντουλάπια. Επειδή πολλοί σωλήνες είναι εγκατεστημένοι πίσω από ντουλάπια, κρατήστε τα ντουλάπια ανοιχτά τις κρύες μέρες για να αυξήσετε την κυκλοφορία ζεστού αέρα γύρω από τους τοίχους.

Προσθέστε μόνωση σωλήνα. Αναζητήστε τους σωλήνς; μέσα στο σπίτι σας και μονώστε τις όπου μπορείτε.

Προσθέστε βαλβίδες εκτόνωσης πίεσης. Ζητήστε από έναν υδραυλικό να εγκαταστήσει βαλβίδες εκτόνωσης πίεσης στους σωλήνες για την εξάλειψη της υπερβολικής πίεσης κατά τη διάρκεια των κρύων περιόδων.

Εάν υποψιάζεστε ότι οι εσωτερικοί σωλήνες έχουν παγώσει, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τις πληγείσες περιοχές. Ελέγξτε τους σωλήνες στο σπίτι σας ανοίγοντας τις βρύσες. Εάν καμία από τις βρύσες σας δεν παρέχει νερό, η κύρια γραμμή σας μπορεί να επηρεαστεί. Εάν επηρεαστούν μόνο μερικές βρύσες, προσδιορίστε πού βρίσκεται ο σωλήνας που τροφοδοτεί με νερό  τις συγκεκριμένες και εστιάστε σε αυτόν τον σωλήνα.

Χρησιμοποιήστε απευθείας θερμότητα από πιστολάκια μαλλιών, λάμπες θερμότητας και θερμάστρες για να ζεστάνετε την περιοχή και να αποφράξετε τη γραμμή. Οι ηλεκτρικές κουβέρτες μπορούν επίσης να τυλιχτούν στον τοίχο ή να τυλιχτούν γύρω από το σωλήνα για να βοηθήσουν. Όταν το νερό αρχίσει να κινείται ελεύθερα από τη βρύση, κλείστε τη βαλβίδα.

Εάν οι σωλήνες έχουν σπάσει, κλείστε την κύρια βαλβίδα διακοπής νερού για να αποφύγετε περαιτέρω πλημμύρες. Οι υδραυλικοί μας που εξυπηρετούν όλες τις περιοχές του Πειραιά θα επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν τον σωλήνα που έσπασε.

3.Χαλασμένος θερμοσίφωνας

Ο κρύος καιρός είναι λίγο πιο ευχάριστος όταν ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό ντους στο τέλος της ημέρας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοσίφωνες δουλεύουν πιο εντατικά και μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα που απαιτούν επισκευή ή αντικατάσταση.

Στραγγίστε και δοκιμάστε το θερμοσίφωνα σας. Αδειάζετε τη δεξαμενή του θερμοσίφωνα σας κάθε χρόνο για να απομακρύνετε τα άλατα, αρκεί να το κάνατε τακτικά στο παρελθόν. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τη βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Μονώστε τους ορατούς σωλήνες. Χρησιμοποιήστε μόνωση σωλήνων για να καλύψετε τυχόν σωλήνες που εισέρχονται ή εξέρχονται από τον θερμοσίφωνα σας. Αυτό αποτρέπει την απώλεια θερμότητας και το πάγωμα για να μειώσει τη ζημιά.

Κάθε φορά που ο θερμοσίφωνας σας δεν παρέχει αρκετό ζεστό νερό, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του θερμοστάτη. Εάν ο θερμοσίφωνας σας δεν φαίνεται να λειτουργεί, ξεκινήστε επιθεωρώντας την παροχή ρεύματος.

Λάβετε υπόψη ότι οι θερμοσίφωνες συνήθως διαρκούν περίπου 10 χρόνια. Εάν ο θερμοσίφωνας σας είναι παλαιότερη από αυτό, μπορεί να είναι πιο οικονομικό να αντικαταστήσετε τον θερμοσίφωνα αντί να τον επισκευάσετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έναν θερμοσίφωνα υψηλής απόδοσης για εξοικονόμηση ενέργειας ενώ θα απολαμβάνετε μια αξιόπιστη πηγή ζεστού νερού.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button