14 σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε διαρροή στους αποχετευτικούς σωλήνες
14 σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε διαρροή στους αποχετευτικούς σωλήνες

14 σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε διαρροή στους αποχετευτικούς σωλήνες

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μια διαρροή αποχέτευσης στο οικιστικό ή εμπορικό σας ακίνητο δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό, αλλά είναι και εντελώς δυσάρεστο! Οι κρυφές διαρροές αποχέτευσης μπορεί να είναι ακριβές στην επισκευή και ακόμη πιο δαπανηρές όταν αγνοηθούν.

Δυστυχώς, με τις κρυφές διαρροές αποχέτευσης, μπορεί να μην γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα μέχρι να λάβετε τον λογαριασμό νερού. Ένας λογαριασμός νερού για εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες ευρώ είναι μια καλή ένδειξη ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε μια κρυφή διαρροή στην αποχέτευσης σας.

Τι είναι χειρότερο από ένα σωλήνα αποχέτευσης που έχει διαρροή; Ένας σκασμένος σωλήνας αποχέτευσης. Τότε έχετε να κάνετε με ακόμα μεγαλύτερο χάος και καθάρισμα στο χώρο σας. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καταλάβετε μια διαρροή αποχέτευσης προτού μετατραπεί σε έναν σκασμένο σωλήνα.

Στην παρακάτω ανάρτηση οι επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου, σας παρουσιάζουν δεκατέσσερα ενδεικτικά σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε μια διαρροή αποχέτευσης και δεν το γνωρίζετε.

Να θυμάστε, να είστε πάντα σε επιφυλακή για αυτά τα σημάδια και μην καθυστερείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου για να υποστηρίξετε τις υποψίες σας. Εάν το αφήσετε στην τύχη του, το πρόβλημα είναι πιθανό να χειροτερέψει και να σας κοστίσει πολύ πιο ακριβά.

14 σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε διαρροή στους αποχετευτικούς σωλήνες
14 σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε διαρροή στους αποχετευτικούς σωλήνες

14 σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε διαρροή στους αποχετευτικούς σωλήνες

1. Ασυνήθιστοι ήχοι

Ο ήχος του συνεχώς τρεχούμενου νερού σηματοδοτεί πρόβλημα στη γραμμή αποχέτευσης. Βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες είναι κλειστές και ελέγξτε την τουαλέτα. Εάν εξακολουθείτε να ακούτε στάλα στους τοίχους ή στο χώρο του σπιτιού σας, αυτή η συνεχής ροή μέσω του υδραυλικού σας συστήματος μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαρροών στους σωλήνες αποχέτευσης.

2. Υγρό δάπεδο

Τα δάπεδα που τα αισθάνεστε νοτισμένα ή υγρά κάτω από τα πόδια σας είναι ενδεικτικά σημάδια διαρροής της αποχέτευσης σας. Το υδραυλικό σας δίκτυο διασχίζει το σπίτι με ένα σύστημα συνδέσμων με την κύρια γραμμή αποχέτευσης. Καθώς το νερό διαρρέει γύρω από αυτές τις συνδέσεις, καταστρέφει και αποχρωματίζει το εσωτερικό δάπεδο. Ένα υγρό σημείο στο χαλί μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι κρυφές διαρροές αποχέτευσης μπορεί να σημαίνουν ότι το νερό επιστρέφει προς τα πίσω.

3. Δυσάρεστες οσμές

Οι δυσάρεστες οσμές πίσω από τους τοίχους προκαλούνται συχνά από τη μούχλα και την υγρασία που ευδοκιμεί σε υγρά σημεία. Οι διαρροές αποχετευτικών γραμμών δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων γύρω από τις εσωτερικές αποχετεύσεις. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε τη μυρωδιά και στους εξωτερικούς χώρους όπου οι ελαττωματικοί σωλήνες διαρρέουν λύματα στην αυλή.

4. Ρωγμές στο σπίτι σας

Ρωγμές στα θεμέλια του σπιτιού σας μπορεί να προκύψουν από τη μετατόπιση του εδάφους που προκαλείται από τη στάλαξη των γραμμών αποχέτευσης. Καθώς το νερό λιμνάζει σε περιοχές γύρω από διαρροές, διαβρώνει το έδαφος και υπονομεύει τη δομική ακεραιότητα του θεμελίου σας. Οι διαρροές υπονόμων λυγίζουν επίσης τσιμεντένια πεζοδρόμια, δρόμους και αίθρια.

5. Ανάπτυξη της εξωτερικής βλάστησης

Η ασυνήθιστη ανάπτυξη της βλάστησης συνοδεύεται συχνά από βυθισμένα, υγρά μπαλώματα που σηματοδοτούν τη βλάβη του σωλήνα αποχέτευσης. Οι διαρροές ξαφνικά κάνουν το γρασίδι να φαίνεται πλούσιο σε συγκεντρωμένες περιοχές, αλλά τα ανθυγιεινά βακτήρια στα υπόγεια λύματα καταστρέφουν τελικά ους χλοοτάπητες και τους  κήπους.

6. Προβλήματα αρουραίων

Οι αρουραίοι έλκονται από τις μυρωδιές των γραμμών αποχέτευσης που διαρρέουν και η έντονη όσφρηση τους τους φέρνει στο χώρο σας πριν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα. Αν και δεν θέλετε τα τρωκτικά στην πίσω αυλή, η ξαφνική παρουσία τους είναι συχνά ένδειξη ότι οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν διαρροή.

7. Αυξημένες λογαριασμός νερού

Όπως αναφέραμε παραπάνω, μια ασυνήθιστη άνοδος στον λογαριασμό του νερού σας είναι συχνά ένα προφανές σημάδι ότι υπάρχει διαρροή που κρύβεται κάπου. Είναι φυσιολογικό το κόστος να παρουσιάζει μικρή διακύμανση όταν αλλάζουν οι εποχές, αλλά προσέξτε για μεγάλα άλματα.

8. Ο μετρητής νερού συνεχίζει να λειτουργεί

Όταν όλες οι βρύσες του ακινήτου σας είναι κλειστές και όλες οι συσκευές σας απενεργοποιημένες, ο μετρητής νερού σας θα πρέπει να βρίσκεται ακίνητος, σωστά; Λοιπόν, εάν η βελόνα του μετρητή νερού σας συνεχίζει να κινείται, αυτό θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι ένα σημάδι διαρροής. Επικοινωνήστε άμεσα με τους επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου.

9. Υπερβολική συγκέντρωση νερού στον εξωτερικό χώρο

Μετά από μια νεροποντή, είναι φυσιολογικό να σχηματίζονται μια ή δύο λακκούβες, αλλά αν παρατηρήσετε μια λακκούβα ενώ δεν έβρεχε, αυτό μπορεί να σημαίνει μια κρυφή διαρροή ή πρόβλημα με το σύστημα αποχέτευσης. Επίσης, προσέξτε για μια ξαφνική αλλαγή στο υψόμετρο, αυτό θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει κατάρρευση του σωλήνα αποχέτευσης. Μην το αναβάλετε λεπτό και επικοινωνήστε άμεσα με τους επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου.

10. Αποχρωματισμός στους τοίχους

Συχνά, μια αργή διαρροή παραμένει απαρατήρητη για μήνες εάν κρύβεται πίσω από έναν τοίχο. Ωστόσο, τα υγρά σημεία, οι σκούροι δακτύλιοι ή ο αποχρωματισμός μπορεί να υποδηλώνουν μια ύπουλη διαρροή. Ένα άλλο πιθανό σημάδι διαρροής μπορεί να είναι το ξεφλούδισμα ή το ξεφλούδισμα του χρώματος ή η νέα ανομοιομορφία στην ταπετσαρία σας. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι κρυφής διαρροής σωλήνα.

11. Η μείωση στη πίεση του νερού

Εάν παρατηρήσετε σημαντική μείωση στην πίεση του νερού σας ενώ κάνετε ντους ή πλένετε τα πιάτα, αυτό μπορεί να συνδέεται με την παροχή νερού του δήμου σας και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει διαρροή. Ωστόσο, εάν η πίεση του νερού σας είναι χαμηλή σε κάθε βρύση και το νερό διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο για να αποστραγγιστεί, μπορεί να έχετε μια κρυφή διαρροή στην κύρια γραμμή σας.

12. Οι σωλήνες σας είναι παλιοί

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίσετε ένα κρυφό πρόβλημα είναι με μια απλή επιθεώρηση των σωλήνων του σπιτιού σας. Ο τακτικός έλεγχος αυτών των σωλήνων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα μικρό πρόβλημα προτού μετατραπεί σε κάτι μεγαλύτερο! Ένας γρήγορος έλεγχος κάτω από το νεροχύτη ή μια ματιά σε κρυμμένους σωλήνες μπορεί να δείξει τα σημάδια διαρροής αποχέτευσης.

Η υγρασία είναι ένα άλλο πιθανό κρυφό πρόβλημα που θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γι’ αυτό το λόγο καλό θα είναι να προγραμματίζετε τακτικούς ελέγχους συντήρησης με τους έμπειρους επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου.

13. Αργή αποστράγγιση 

Όπως γνωρίζετε, η περίεργη αργή αποστράγγιση μπορεί να προκληθεί από απόφραξη. Αρκετά συνηθισμένο στα ντους και τους νεροχύτες της κουζίνας μας, πράγματα όπως τα μαλλιά και τα τρόφιμα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα φράξιμο. Ωστόσο, όταν κάθε αποχέτευση είναι αργή και μπλοκάρει, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα και θα πρέπει άμεσα να επιλυθεί με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου.

14. Το νερό αλλάζει χρώμα

Το νερό από τη βρύση σας πρέπει να είναι καθαρό, αλλά μπορεί να μην είναι καθαρό εάν έχετε κρυφές διαρροές. Όταν το καθαρό νερό γίνεται καφέ, κίτρινο ή πράσινο, η κρυφή διαρροή σας μπορεί να είναι λίγο πιο εμφανής. Ενώ το έγχρωμο νερό δεν υποδηλώνει πάντα ένα κρυφό πρόβλημα αποχέτευσης, μπορεί να είναι σημάδι διαρροής σωλήνα ή σκουριάς στο γενικό υδραυλικό σας σύστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα

Εάν υποπτεύεστε πρόβλημα αποχέτευσης, επικοινωνήστε με το προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου το συντομότερο δυνατό. Η ομάδα των ειδικών μας εκτελεί μια σειρά από εργασίες συντήρησης σε υπάρχοντα συστήματα αποχέτευσης, αντικατάσταση αγωγών αποχέτευσης, καθαρισμό αποχετεύσεων, επισκευή υπόγειων υδραυλικών εγκαταστάσεων, επισκευή σωλήνων αποχέτευσης και επιδιόρθωση αγωγών αποχέτευσης που παρουσιάζουν διαρροή.

Στην εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου, η ομάδα μας είναι σε θέση να πραγματοποιήσει εμπορικές εκσκαφές μεγάλης κλίμακας για αντικατάσταση κύριας γραμμής αποχέτευσης και επισκευή διαρροών. Όλες οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με τις προτεινόμενες προδιαγραφές με σταθερό κόστος και όλες οι εργασίες ελέγχονται και συνοδεύονται από εγγύηση με την ολοκλήρωση της εργασίας.

Η εταιρεία Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου ειδικεύεται επίσης σε οικιακές υδραυλικές υπηρεσίες, εμπορικές υδραυλικές εγκαταστάσεις και επισκευές αποχετεύσεων χωρίς τάφρους που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210.42.21.626 και 694.800.1300 24 ώρες το 24ωρο για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε με αποφράξεις, απολυμάνσεις, άντληση υδάτων και απεντομώσεις στον Πειραιά. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Δείτε περισσότερες περιοχές αποφράξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button