Πώς-να-βελτιώσετε-την-πίεση-του-νερού

Πώς να βελτιώσετε την πίεση του νερού;

Έχετε βαρεθεί να έχετε μια βρύση που στάζει νερό ή ένα μπάνιο που χρειάζεται μια ώρα για να γεμίσει; Η χαμηλή πίεση νερού μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά ευτυχώς υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μάθετε γιατί είναι χαμηλή και να λύσετε το πρόβλημα και να βελτιώσετε την πίεση του νερού από την Αποφράξεις Πειραιάς.

Πώς να ελέγξετε την πίεση του νερού;

Μερικές φορές, η πίεση που δέχεστε στις βρύσες σας στο σπίτι μπορεί να μειωθεί στην πίεση στην περιοχή σας. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να μην υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την πίεση του νερού σας αλλά να ευθύνεται κάποια βλάβη στην περιοχή σας.

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε την πίεση του νερού σας για να δείτε αν έχει παραμείνει ίδια ή αν έχει επιδεινωθεί. Ο πιο απλός έλεγχος περιλαμβάνει μια κανάτα ενός λίτρου και ένα χρονόμετρο.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καμία από τις συσκευές σας, όπως ένα πλυντήριο ρούχων ή πλυντήριο πιάτων, δεν λειτουργεί και ότι όλες οι βρύσες στο σπίτι σας είναι κλειστές. Εάν κάποια μέλη της οικογένειας είναι στο σπίτι, θα πρέπει να τους ενημερώσετε ότι εκτελείτε το τεστ, ώστε να μην ανοίξουν κατά λάθος κάποια βρύση.

Ανοίξτε την βρύση της κουζίνας μέχρι τέρμα στο κρύο, ώστε να είναι σε πλήρη ισχύ. Θα πρέπει να μετρήσετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να γεμίσετε την κανάτα ενός λίτρου. Βοηθάει αν έχετε κάποιον να ενεργοποιήσει το χρονόμετρο ενώ ανοίγετε τη βρύση.

Θα χρειαστούν περίπου επτά δευτερόλεπτα για να γεμίσει η κανάτα ενός λίτρου. Εάν διαρκέσει περισσότερο από αυτό, τότε μπορεί να υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την πίεση του νερού στο σπίτι σας.

Εάν γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό στην περιοχή σας, τότε μπορείτε να περιμένετε μερικές ημέρες και να δοκιμάσετε ξανά τη δοκιμή. Επίσης δοκιμάστε το μία φορά το πρωί και ξανά το απόγευμα. Μερικές φορές η πίεση του νερού μπορεί να πέσει μεταξύ επτά και οκτώ το πρωί, επειδή υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για νερό. Πολλοί άνθρωποι κάνουν ντους ή βουρτσίζουν τα δόντια τους πριν πάνε στη δουλειά ή στο σχολείο.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πίεση του νερού ρωτώντας τους γείτονες σας εάν είχαν προβλήματα ή αν είδαν αλλαγή στην πίεση. Εάν έχουν, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή νερού σας για να τους ενημερώσετε για το πρόβλημα.

Πώς να βελτιώσετε την πίεση του νερού

Υπάρχουν ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι η πίεση του νερού σας είναι η καλύτερη που μπορεί να είναι.

Ανοίξτε τη βαλβίδα τροφοδοσίας

Ο λόγος για τη χαμηλή πίεση νερού σας μπορεί να είναι ότι η βαλβίδα δικτύου νερού δεν είναι αρκετά ανοιχτή. Αυτό μπορεί συνήθως να βρίσκεται κοντά στο μετρητή νερού. Το κλείνετε για να διακόψετε την παροχή νερού στο σπίτι σας, ωστόσο θέλετε να είναι πλήρως ανοιχτό τον υπόλοιπο χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα είναι ανοιχτή μέχρι τέρμα, ώστε το νερό να μπορεί να ρέει εύκολα.

Ελέγξτε για διαρροές

Θα πρέπει να ελέγξετε για διαρροές γύρω από τις συσκευές και τους σωλήνες σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το μετρητή νερού σας εάν έχετε

Θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το νερό. Κλείστε όλες τις βρύσες και όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό σαν πλυντήριο ρούχων. Ελέγξτε το μετρητή για να δείτε αν περιστρέφεται. Εάν ο μετρητής εξακολουθεί να περιστρέφεται, αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει διαρροή στην ιδιοκτησία σας.

Ακόμη και μικρές διαρροές μπορεί να σημαίνουν ότι χάνεται μεγάλη πίεση από το σύστημα σας. Εάν εντοπίσετε διαρροή ή πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε, θα πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό για να σας φτιάξει τον σωλήνα.

Ξεβουλώστε τους σωλήνες

Οι φραγμένοι σωλήνες είναι ένας άλλος λόγος για τη μειωμένη πίεση του νερού. Οι σωλήνες μπορεί να βουλώσουν για διάφορους λόγους. Όταν συμβαίνει αυτό, το νερό δεν μπορεί να ρέει μέσα από αυτά τόσο εύκολα.

Εάν η πίεση του νερού σας είναι εντάξει με ορισμένες βρύσες αλλά όχι με άλλες, αυτό μπορεί να είναι σημάδι κάποιου βουλώματος. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι η πίεση του νερού είναι καλή όταν ανοίγετε για πρώτη φορά τη βρύση, αλλά επιβραδύνεται γρήγορα σε ένα γαργαλητό.

Πολλές σύγχρονες βρύσες έχουν ένα φίλτρο που βρίσκεται μέσα στην κεφαλή, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει με άλατα. Θα πρέπει να ελέγξετε τις προβληματικές βρύσες σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλατα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πίεση του νερού σας.

Εάν αυτός είναι ο λόγος της χαμηλής πίεσης του νερού σας, οι σωλήνες σας μπορεί να χρειαστεί να ελεγχθούν με κάμερα εάν δεν μπορείτε να βρείτε την πηγή της απόφραξης.

Εγκαταστήστε μια ενισχυτική αντλία

Εάν δεν έχετε βρει ακόμα την απάντηση στο πρόβλημά σας, μπορεί να είναι ότι η πίεση του νερού χρειάζεται μια μικρή ώθηση στο σπίτι σας.

Η πίεση του νερού καθορίζεται κυρίως από δύο πράγματα: τη βαρύτητα και την απόσταση. Για παράδειγμα, εάν το νερό πρέπει να ταξιδέψει πολύ ανηφορικά μέχρι το σπίτι σας, τότε η πίεση του νερού σας μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο ένα σπίτι που βρίσκεται πιο κοντά στην παροχή κάτω από το λόφο. Η χαμηλή πίεση μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα για άτομα που ζουν στον τελευταίο όροφο ενός ψηλού κτιρίου, όπως μια πολυκατοικία.

Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε μια ενισχυτική αντλία. Μια αντλία λειτουργεί με την επαναπίεση του νερού πριν εισέλθει στο σπίτι σας.

Οι αντλίες μπορεί να είναι ακριβές, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα λύσουν τα προβλήματα πίεσης του νερού σας. Είναι μια αξιόλογη επένδυση εάν σκοπεύετε να ζήσετε στο σπίτι για μερικά χρόνια και ως εκ τούτου θα αποκομίσετε τα οφέλη.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button