Πώς-να-αποφύγετε-το-σπάσιμο-σωλήνα

Πώς να αποφύγετε το σπάσιμο σωλήνα

Όταν ένας σωλήνας σπάσει ή παγώσει, αντιμετωπίζετε έκτακτη ανάγκη στα υδραυλικά σας και πρέπει να αποφύγετε το σπάσιμο σωλήνα με κάθε κόστος, σύμφωνα με την Αποφράξεις Πειραιάς. Ένας σπασμένος σωλήνας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο σπίτι σας αλλά και στα οικονομικά σας. Ένας σωλήνας είναι πιο πιθανό να καταστραφεί κατά τη διάρκεια πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, συνήθως τον χειμώνα. Οι σωλήνες που βρίσκονται στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας και εκείνοι που βρίσκονται σε μη θερμαινόμενους χώρους είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν.

Η ζημιά που προκαλείται μπορεί να είναι δαπανηρή και μια σοβαρή ταλαιπωρία, αλλά μπορούν να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί η ζημιά εξαρχής. Συγκεντρώσαμε αυτόν τον σύντομο οδηγό για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε την ταλαιπωρία και το άγχος από το σπάσιμο του σωλήνα που καταστρέφει το σπίτι σας.

Το πρώτο μέτρο που μπορείτε να λάβετε εάν παρατηρήσετε ότι έχετε παγωμένο σωλήνα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα σπάσει είναι να προσπαθήσετε να τον ξεπαγώσετε. Θα μπορείτε να αναγνωρίσετε έναν παγωμένο σωλήνα που δεν έχει σκάσει όταν ανοίξετε τις βρύσες και παρατηρήσετε ότι είτε δεν υπάρχει νερό είτε απλώς μια μικρή στάλα. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να καλέσετε έναν υδραυλικό ή, εναλλακτικά, να προσπαθήσετε να ξεπαγώσετε μόνοι σας τον σωλήνα ακολουθώντας μια σειρά βημάτων.

Κοιτάξτε τον σπασμένο σωλήνα

Συνήθως θα περιβάλλεται από πάγο και παγετό ή μπορεί να είναι ήδη πρησμένος από την πίεση. Ένας εκτεθειμένος σωλήνας είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί και μπορείτε να κάνετε απλά βήματα, όπως να τοποθετήσετε μια θερμάστρα κοντά στον σωλήνα ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών μέχρι να δείτε ότι έχει ξεπαγώσει. Θα μπορούσατε επίσης να τυλίξετε ηλεκτρική θερμαντική ταινία γύρω από το σωλήνα μέχρι να αποψυχθεί ο σωλήνας.

Επισκευή ρήξης σωλήνα

Εάν, ωστόσο, διαπιστώσετε ότι ο σωλήνας έχει σπάσει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τη ζημιά από το νερό. Κλείστε αμέσως την κύρια παροχή νερού. Θα πρέπει επίσης να αδειάσετε όλες τις τουαλέτες στο σπίτι καθώς και να ανοίξετε τις βρύσες κρύου νερού για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο νερό από τους σωλήνες. Οι σωλήνες που σπάνε μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αποβολή τεράστιας ποσότητας νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο έλεγχος του νερού είναι το πρώτο βήμα. Αφού το αντιμετωπίσετε, το επόμενο βήμα είναι να προσδιορίσετε την περιοχή του σωλήνα που έχει σπάσει. Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχει απλώς μια μικρή ρωγμή στον σωλήνα, μπορείτε να το διορθώσετε με μια προσωρινή λύση πριν αντικαταστήσετε το τμήμα που έχει καταστραφεί. Εάν είστε ιδιαίτερα καλοί στα υδραυλικά, τότε θα μπορούσατε να αναλάβετε τη δουλειά μόνοι σας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να καλέσουν έναν επαγγελματία υδραυλικό που κάνει τη δουλειά για αυτούς.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη ζημιά καλώντας αμέσως μια εταιρεία, όπως η Αποφράξεις Πειραιά, που θα εργαστεί για να αφαιρέσει το νερό γρήγορα και αποτελεσματικά, ελαχιστοποιώντας έτσι τη ζημιά στο σπίτι και τα υπάρχοντά σας.

Το πρόβλημα με το ακραίο κρύο είναι ότι όταν το νερό παγώνει και γίνεται πάγος διαστέλλεται στους σωλήνες σας. Καθώς ο πάγος διαστέλλεται, προκαλεί συσσώρευση πίεσης στους σωλήνες που δεν μπορεί να συγκρατηθεί και προκαλεί το σκάσιμο του σωλήνα. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σωλήνα, αλλά οι ασθενείς αρμοί στη σωλήνωση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ρήξεις.

Συμβουλές για αποφυγή σπασμένου σωλήνα

Μπορείτε να αποτρέψετε αυτού του είδους τη ζημιά κατά τη διάρκεια ενός παγετού ανοίγοντας τις βρύσες και απελευθερώνοντας μια σταθερή ροή νερού. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι το νερό παραμένει να κινείται μέσα από τους σωλήνες και θα πρέπει να σταματήσει τη συσσώρευση πίεσης.

Οι παγωμένοι σωλήνες μπορούν να αποφευχθούν μονώνοντας τυχόν εκτεθειμένους σωλήνες νερού, καθώς διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανίκια σωλήνα που είναι κατασκευασμένα από αφρό.

Ελέγξτε για σημάδια σωλήνων που έχουν παγώσει προηγουμένως και βρίσκονται στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας και αν δείτε σημάδια μούχλας, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ότι ένας παγωμένος σωλήνας έχει προκαλέσει το πρόβλημα. Η πιθανή αιτία αυτού του τύπου ζημιάς είναι, για άλλη μια φορά, η κακή μόνωση γύρω από τους σωλήνες.

Αντί να περιμένετε να σπάσει ένας σωλήνας και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά, είναι καλύτερη επιλογή να καλέσετε απλώς έναν επαγγελματία υδραυλικό. Οι υδραυλικοί της εταιρείας μας μπορούν να ανοίξουν τον τοίχο και στη συνέχεια μπορείτε να βελτιώσετε τη μόνωση σχετικά φθηνά.

Εάν ένας σωλήνας σπάει επανειλημμένα, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό για να αντικαταστήσει πλήρως τον σωλήνα. Αυτό το πρόβλημα τείνει να εμφανίζεται μόνο σε πολύ ψυχρά κλίματα και μετακινώντας τον σωλήνα σε έναν νότιο τοίχο μπορείτε να βάλετε ένα τέλος στο πρόβλημα. Αυτή μπορεί να είναι μια δαπανηρή διαδικασία, αλλά εάν επηρεάζεστε συχνά, μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή.

Ελέγξτε τα θερμόμετρα στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ την εσωτερική θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ένα γρήγορο και εύκολο βήμα είναι να ανοίξετε τις πόρτες των ντουλαπιών γύρω από τους νεροχύτες. Αυτό το μέτρο θα επιτρέψει στον θερμότερο αέρα να εξαπλωθεί κοντά στους σωλήνες και θα βοηθήσει στην αποφυγή σπασίματος ενός σωλήνα.

Τι να κάνετε αν φύγετε από το σπίτι τον χειμώνα

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί, προτιμούν να κατευθύνονται σε πιο ηλιόλουστα κλίματα κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, πράγμα που σημαίνει ότι τα σπίτια τους διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο ζημιάς από σπάσιμο σωλήνων. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεδομένου ότι η ζημιά είναι απίθανο να ανακαλυφθεί αμέσως, τότε η ζημιά μπορεί να είναι εκτεταμένη.

Για άλλη μια φορά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα φύγετε από το σπίτι με θέρμανση τουλάχιστον 22 βαθμούς Κελσίου. Πριν φύγετε, κλείστε την παροχή νερού και κάνετε το επιπλέον βήμα να ζητάτε από έναν γείτονα να ελέγχει τακτικά το σπίτι σας, ειδικά κατά τη διάρκεια παγετού.

Εάν ζείτε σε ένα ιδιαίτερα παλιό σπίτι και είχατε σπασμένους σωλήνες στο παρελθόν, τότε μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να λάβετε τις υπηρεσίες ενός υδραυλικού για να παρευρεθεί στο σπίτι σας και να πραγματοποιήσει επιθεώρηση και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες εάν χρειαστεί.

Εάν μείνει ένα λάστιχο κήπου εκτεθειμένο, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο σωλήνα. Ο εύκαμπτος σωλήνας μόλις εκτονωθεί με πάγο θα προκαλέσει αύξηση της πίεσης στους σωλήνες.

Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προστατεύσετε το σπίτι σας από ζημιές. Απλώς βεβαιωθείτε ότι πριν έρθει το κρύο, αποσυνδέστε το λάστιχο από τη βρύση και αποθηκεύστε το κάπου μέχρι την άνοιξη.

Δείτε περισσότερες περιοχές αποφράξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button