Ο νεροχύτης είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη κάθε κουζίνας. Είναι κάτι που όλοι περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε αργά ή γρήγορα και να λύσουμε με ευκολία ανεξάρτητα από την ημέρα ή την ώρα. Μπορούμε να καταλήξουμε να αισθανόμαστε μάλλον χαμένοι και αβέβαιοι για το τι πρέπει να κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε ξαφνικά προβλήματα με το νεροχύτη της κουζίνας.

Απλώς δεν είναι κάτι που πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε σε καθημερινή βάση. Οι Αποφράξεις Πειραιάς έχουν τις γνώσεις και την εξειδίκευση να παρέχουν συμβουλές και λύσεις συντήρησης και απόφραξης του αποχετευτικού και υδραυλικού σας συστήματος.

Ο νεροχύτης της κουζίνας είναι ένα πράγμα που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε περισσότερες από μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωής των σπιτιών μας. Αλλά πώς ξέρουμε πότε χρειάζεται αντικατάσταση;

Πριν βγείτε και αγοράσετε μια εντελώς νέα εγκατάσταση νεροχύτη κουζίνας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι απλώς ένα εύκολα διορθώσιμο πρόβλημα. Εκτός εάν αναδιαμορφώνετε ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε νέο νεροχύτη, αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ δαπανηρό έργο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να καλέσετε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου και πότε να ανοίξετε το ντουλάπι και να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Είτε αντιμετωπίζετε ανοξείδωτο χάλυβα είτε νεροχύτες , οποιοδήποτε από αυτά τα κοινά προβλήματα μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρούς πονοκεφάλους:

Φραγμένες αποχετεύσεις

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα σε οποιαδήποτε αποχέτευση. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό με τους νεροχύτες κουζίνας λόγω της συσσώρευσης τροφίμων και σκουπιδιών που μπορούν να προκαλέσουν δύσκολες μυρωδιές και να προσελκύσουν βλάβες.

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν προσπαθείτε να ξεμπλοκάρετε τις αποχετεύσεις σας. Πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να δείτε αν μπορείτε να νιώσετε το εμπόδιο. Μερικές φορές είναι απλώς θέμα να πιάσετε τα υπολείμματα φαγητού ή συντριμμιών και να τα τραβήξετε έξω.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα χημικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να διαλύσει το μπλοκάρισμα. Αυτά μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά υπό ορισμένες συνθήκες, αλλά δεν το κάνουν πάντα. Αυτό που μπορεί να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Πειραιάς Αντωνίου.

 

Βουλωμένες βρύσες

Εάν το νερό που ρέει από τη βρύση σας έχει μειωθεί σε μια στάλα, τότε μπορεί να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μια βουλωμένη βρύση. Αυτό είναι κάτι που πολλοί από εμάς αγνοούμε ή απλά δεν καταλαβαίνουμε πώς να το ελέγξουμε. Για να διαπιστώσετε εάν η βρύση σας είναι φραγμένη ή όχι, πρέπει να ξεβιδώσετε το τέλος της και να τραβήξετε το φίλτρο για να δείτε αν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει τη ροή του νερού.

Τα φράγματα μπορεί να συμβούν σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό ή όταν ανοίγετε ένα νεροχύτη μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και υπάρχει συσσώρευση διαφόρων υλικών, όπως χώμα, στους σωλήνες.

Διαρροή κάτω από τον νεροχύτη

Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός καλαθιού αποστράγγισης που διαρρέει. Αυτή είναι απλώς η περιοχή ακριβώς κάτω από την αποχέτευση όπου υποτίθεται ότι το νερό  ρέει στα υδραυλικά σας. Μπορεί να υπάρχει κακή σύνδεση εδώ, ή απλώς δεν σφραγίστηκε σωστά. Αυτό δεν είναι ένα δύσκολο ή ακριβό μέρος για να αντικατασταθεί αλλά καλό είναι αν δεν κατέχετε τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Διαρροή από τη βρύση

Αυτό μπορεί να έχει σχέση με τη ροή του νερού. Θα πρέπει να ελέγξετε τη λαβή για να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν διαρρέει σε κάποιο βαθμό. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτά μπορούν να σφίξουν σε όλη τη διαδρομή και ότι δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τα άλλα μέρη του νεροχύτη.

Πώς να λύσετε απλά υδραυλικά προβλήματα στο νεροχύτη κουζίνας

Ξεμπλοκάρισμα παγίδων του νεροχύτη κουζίνας

Οι παγίδες είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους χώρους όπου συμβαίνουν προβλήματα στα υδραυλικά μέρη του νεροχύτη κουζίνας. Ο ευκολότερος τρόπος για να τους ξεμπλοκάρετε είναι χρησιμοποιώντας ένα υδραυλικό φίδι. Ωστόσο, ο νεροχύτης πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εάν θέλετε να αφαιρέσετε εντελώς το μπλοκάρισμα.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία: ένα μπολ, ένα κουβά, τα κατάλληλα ανταλλακτικά και μια παλιά οδοντόβουρτσα . Ακολουθήστε τις ακόλουθες οδηγίες εάν θέλετε να ξεμπλοκάρετε το νεροχύτη σας:

Ξεβιδώστε την παγίδα του νεροχύτη.

Τοποθετήστε το μπολ από κάτω για να αποφύγετε να στάξει νερό μέσα στο ντουλάπι σας. Αφαιρέστε τα υπολείμματα και τα σκουπίδια. Στη συνέχεια, καθαρίστε την παγίδα χρησιμοποιώντας νερό και ένα κουβά. Χρησιμοποιήστε την παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε καλά την περιοχή. Αντικαταστήστε την παγίδα με νέες ροδέλες. Εάν η παγίδα σας ήταν φθαρμένη, είναι καλύτερο να την αντικαταστήσετε για να αποφύγετε μελλοντικές διαρροές.

Κοινά προβλήματα με το νεροχύτη της κουζίνας σας

Πώς να τοποθετήσετε έναν νεροχύτη κουζίνας

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας ένα νέο νεροχύτη κουζίνας, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα και οδηγίες. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες από το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Ας το παραδεχτούμε! Ο ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος εγκατάστασης νεροχύτη κουζίνας ή οποιουδήποτε νεροχύτη είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Ωστόσο, εάν έχετε ήδη αποφασίσει ότι θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, ακολουθούν τα απαραίτητα βήματα.

#1 Μετρήστε τον τρέχοντα νεροχύτη σας και αποφασίστε αν θέλετε ή όχι να αντικαταστήσετε τη βρύση σας. Στην περίπτωση στην οποία ο νέος νεροχύτης κουζίνας είναι μεγαλύτερος από τον παλιό, απαιτείται να διαθέσετε αρκετό χώρο για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τροποποιήσετε τα υδραυλικά νεροχύτη κουζίνας ή το άνοιγμα του πάγκου.

Συμβουλή: η αντικατάσταση όλων των πρόσθετων εξαρτημάτων όπως βρύσες, διανομέας σαπουνιού, φίλτρο νερού και πολλά άλλα, είναι ευκολότερη όταν τοποθετείτε έναν νέο νεροχύτη. Πρέπει πάντα να φοράτε προστατευτικά ρούχα και γυαλιά όταν εργάζεστε κάτω από το νεροχύτη.

#2 Τώρα ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε τον παλιό νεροχύτη. Αλλά πρώτα τραβήξτε μια φωτογραφία της αρχικής διαμόρφωσης υδραυλικών εγκαταστάσεων. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι ευκολότερο για εσάς να το συναρμολογήσετε αργότερα.

Απενεργοποιήστε και τις δύο γραμμές παροχής νερού. Μπορείτε να τα βρείτε κάτω από το νεροχύτη, συνήθως στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη. Αν όχι, αναζητήστε τα στο υπόγειο. Ως τελική λύση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ολόκληρη τη γραμμή νερού του σπιτιού σας.

#3 Μόλις κλείσει η γραμμή νερού, μπορείτε να ανοίξετε τη βρύση του νεροχύτη για να μειώσετε την πίεση νερού των γραμμών. Για να αποσυνδέσετε τις γραμμές παροχής νερού της βρύσης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ρυθμιζόμενα κλειδιά . Είναι σοφό να τοποθετήσετε ένα κουβά κάτω από αυτά, έτσι ώστε το υπερβολικό νερό να μην στάζει στο πάτωμα.

#4 Ξεβιδώστε τα μεταλλικά κλιπ κάτω από το νεροχύτη και κόψτε το κάλυμμα που περιβάλλει το νεροχύτη με ένα μαχαίρι. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χρησιμότητας. Σηκώστε το νεροχύτη μακριά και ξεκινήστε την εγκατάσταση του νέου νεροχύτη κουζίνας. Συνδέστε τα κλιπ του στον πάγκο και εγκαταστήστε όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα.

#5 Πριν τοποθετήσετε το φίλτρο αποστράγγισης, θα πρέπει να εφαρμόσετε κάποιο στόκο υδραυλικού γύρω από αυτό. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να αφαιρέσετε όλο το περιττό στόκο. Βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο αποστράγγισης είναι σταθερά στερεωμένο. Για να σφραγίσετε ολόκληρο το πράγμα, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα σιλικόνης στην άκρη της λεκάνης.

Ελέγξτε αν έχουν σφίξει όλες οι γραμμές νερού και οι συνδέσεις και εγκαταστήστε ξανά την αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη γραμμή νερού και να επαληθεύσετε εάν υπάρχουν διαρροές.

Δείτε περισσότερες περιοχές αποφράξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button