Γιατί-πρέπει-να-καθαρίζετε-τους-σωλήνες

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε τους σωλήνες;

Όταν έχετε βουλωμένους σωλήνες, μπορεί να καταλήξετε με πολλά προβλήματα που μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωστούν και να διορθωθούν σύμφωνα με την Αποφράξεις Πειραιάς. Ως ένα από τα κορυφαία ζητήματα που βλέπουμε στο πεδίο, οι βουλωμένοι σωλήνες  μπορεί να προκαλέσουν υλικές ζημιές, απαίσιες μυρωδιές και πολλές ενοχλήσεις.

Προτού καλέσετε τον υδραυλικό σας για υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων, υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους βουλωμένους σωλήνες, πώς να τις αποτρέψετε, τα σημάδια βουλωμένων σωλήνων και μερικές λύσεις, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την ομαλή ροή των σωλήνων.

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε το φράξιμο είναι να εκτελείτε τακτικές εργασίες καθαρισμού σωλήνας και να παρακολουθείτε τι πέφτει στην σωλήνας. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία πράγματα που βλέπουμε να προκαλούν φράξιμο στις αποχετεύσεις.

Μαλλιά

Ως μία από τις κορυφαίες αιτίες βουλώματος του σωλήνα του ντους και της μπανιέρας, τα μαλλιά μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα καθώς μπλέκονται και πιάνουν άλλα αντικείμενα που πηγαίνουν στην σωλήνας, οδηγώντας σε ένα μεγάλο βουλωμένο χάος.

Καθαρίζετε τακτικά τον σωλήνα σας με πένσα με βελόνα ή ένα εργαλείο καθαρισμού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κάλυμμα για το σιφόνι, που βρίσκεται στα περισσότερα καταστήματα, για να πιάσετε τις περισσότερες τρίχες προτού φτάσουν στους σωλήνα, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα να βουλώσουν.

Υπολείμματα τροφίμων

Το σέλινο και άλλα φαγητά με κλωνάρι δεν είναι κατάλληλα για τους σωλήνες σας, αφού τα κλωνάρια λειτουργούν σαν τρίχες, σχηματίζοντας φράγματα πιο κάτω, επειδή δεν διασπώνται εύκολα. Τα κόκαλα και άλλα σκληρά υλικά θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακριά από τους σωλήνες, γιατί μπορεί να προκαλέσουν παγίδευση άλλων τροφών όταν περνούν από τον σωλήνα, προκαλώντας φράξιμο.

Λάδι και λίπος

Μια άλλη πηγή μεγάλων προβλημάτων πιο κάτω από τις αποχετεύσεις σας, το λάδι και το λίπος σας μπορεί να ξεκινήσουν σε υγρή μορφή στην κουζίνα σας, αλλά όταν φτάσουν στους σωλήνες, μετατρέπονται γρήγορα σε στερεή μορφή, η οποία μπορεί να φράξει τους σωλήνες σας. Αποφύγετε να ρίχνετε αυτά τα αντικείμενα στον νεροχύτη, ειδικά όταν είναι ζεστά.

Ακόμη και όταν κρυώσουν, είναι καλύτερα να τα βάζετε στα σκουπίδια σας παρά να προσπαθείτε να ρίξετε το στερεοποιημένο λίπος στον σωλήνα, όπου μπορεί να λιώσει σε επαφή με ζεστό νερό από άλλα μέρη του σπιτιού σας και να στερεοποιηθεί ξανά στους σωλήνες.

Χαρτομάντιλα και χαρτοπετσέτες

Τα χαρτομάντιλα και οι χαρτοπετσέτες έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν καλά όταν είναι υγρά ή βρεγμένα, ώστε να μην διασπώνται σχεδόν τόσο εύκολα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία βουλωμάτων σας, όπου το υλικό μπορεί να πιάσει άλλα αντικείμενα στο υδραυλικό σύστημα οδηγώντας σε σοβαρό πρόβλημα.

Προϊόντα γυναικείας υγιεινής

Παρόμοια με το πρόβλημα με το χαρτομάντιλο και τις χαρτοπετσέτες, ακόμη και τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ως πλένονται μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα με τους σωλήνες της τουαλέτας σας. Μπορούν να πιάσουν άλλα αντικείμενα που έχουν πέσει στο σωλήνα σας και αν διογκωθούν με την επαφή με το νερό, μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρό εμπόδιο στις σωληνώσεις του σπιτιού σας. Κρατήστε αυτά τα αντικείμενα έξω από την τουαλέτα με έναν κάδο απορριμμάτων κοντά για απόρριψη.

Κρατώντας αυτά τα αντικείμενα μακριά από τους σωλήνες σας, μπορείτε να αποτρέψετε αυτήν την κλήση στον υδραυλικό. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αργή ροή νερού.

Σημάδια ότι χρειάζεστε καθαρισμό σωλήνα

Εάν η ροή του νερού αρχίζει να είναι πιο αργή από ότι συνήθως, είναι ένα σημάδι ότι οι σωλήνες σας έχουν κάποιο πρόβλημα. Ποια είναι όμως τα σημάδια που πρέπει να προσέχετε; Στα σημάδια μπορεί να περιλαμβάνονται:

Οι δυσάρεστες μυρωδιές προκύπτουν όταν τα αέρια δεν μπορούν να φτάσουν στους σωλήνες σας. Οι άσχημες μυρωδιές προκαλούνται από αέριο, το οποίο είναι ένα μείγμα αερίων που προκαλείται από τη διάσπαση των ανθρώπινων αποβλήτων. Συχνά είναι τοξικά για τον άνθρωπο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο, και είναι επίσης εύφλεκτα, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο.

Η αργή αποστράγγιση του νερού δείχνει ότι το νερό σας δεν έχει πού να πάει γρήγορα. Αν και μπορεί να μην έχει αποκλειστεί ακόμα, θα είναι σύντομα αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η αργή αποστράγγιση δείχνει ότι υπάρχει ένας περιορισμός κάπου στο υδραυλικό σύστημα που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην απομάκρυνση του νερού.

Η αντίστροφη ροή από το ένα εξάρτημα στο άλλο δείχνει ότι δεν υπάρχει αρκετή χωρητικότητα για αποστράγγιση. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις βρώμικο ή λασπωμένο νερό να ανεβαίνει στον νεροχύτη, την μπανιέρα ή άλλο εξάρτημα και είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι το νερό δεν στραγγίζεται όπως θα έπρεπε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας το συντομότερο δυνατό για να διατηρήσετε την υγιεινή του σπιτιού σας.


Το γουργούρισμα στους σωλήνες σας γίνετεαι επειδή το νερό εκτοπίζει τον αέρα για να ρέει. Όταν έχετε παγιδευτεί αέρας στους σωλήνες σας, μετατοπίζεται όταν το νερό ρέει στους σωλήνες σας, προκαλώντας ένα γουργούρισμα. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα συμβαίνει συχνά λόγω φραγμένων αεραγωγών.

Τα υψηλά επίπεδα νερού στις τουαλέτες είναι σημάδι προβλημάτων στον σωλήνα της τουαλέτας σας. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων περαιτέρω στο σύστημα ή φράξιμο στην ίδια την τουαλέτα. Εάν βλέπετε συχνά υψηλά επίπεδα νερού ή κακή αποστράγγιση, ήρθε η ώρα να καλέσετε τους επαγγελματίες.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button