Δείτε-γιατί-έχουν-βουλώσει-οι-σωλήνες-σας

Δείτε γιατί έχουν βουλώσει οι σωλήνες σας

Είτε μεταφέρουν απορρίμματα είτε νερό, σε κανέναν δεν αρέσει η ιδέα των φραγμένων σωλήνων. Οι βουλωμένοι σωλήνες είναι απλώς εκνευριστικοί και δεν χρειάζεστε μια επαγγελματική εταιρεία καθαρισμού αποχετεύσεων, όπως η Αποφράξεις Πειραιάς, για να σας το πει. Όχι μόνο οι βουλωμένες αποχετεύσεις αποτελούν τεράστια ταλαιπωρία, αλλά είναι εντελώς αηδιαστικές με αποκρουστικές μυρωδιές και πληθώρα βακτηρίων.

Οι φραγμένες αποχετεύσεις είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, αν δεν τακτοποιηθεί σύντομα. Εάν υπάρχει ένα ζήτημα, όπως μια απόφραξη ή σπασμένοι σωλήνες, μπορεί να καταλήξετε με λύματα στον κήπο ή στο σπίτι σας. Παρακάτω, εξετάζουμε τις πιο κοινές αιτίες υδραυλικών προβλημάτων και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποφύγετε.

1. Ρίχνετε ακατάλληλα αντικείμενα στην τουαλέτα

Μία από τις πιο κοινές αιτίες απόφραξης είναι να ρίχνετε πράγματα στους σωλήνες που πραγματικά δεν θα έπρεπε. Οι μεγαλύτεροι ένοχοι είναι τα λίπη, τα μαλλιά και τα μαντηλάκια. Αυτά τα αντικείμενα τείνουν να μην διασπώνται όπως το χαρτί υγείας. Για το λόγο αυτό, μπορεί να συσσωρευτούν στις αποχετεύσεις και τελικά να προκαλέσουν αποφράξεις.

Το λίπος προκαλεί επίσης μεγάλα προβλήματα αποστράγγισης αφού στερεοποιείται στους σωλήνες όταν έρχονται σε επαφή με άλλα υλικά στις αποχετεύσεις. από συντρίμμια και λίπος είναι υπεύθυνα για το σπάσιμο των σωλήνων και το φράξιμο πολλών αποχετευτικών σωλήνων.

Μην ρίχνετε τίποτα άλλο εκτός από χαρτί υγείας στην τουαλέτα. Και, θυμηθείτε να πετάτε τα υπολείμματα τροφών και τα λίπη κατάλληλα. Κάντε αυτό διαφορετικά ίσως χρειαστεί να καλέσετε μια αποφρακτική εταιρεία νωρίτερα απ ότι θα θέλατε.

2. Εξωτερικά αντικείμενα που καταλήγουν στους σωλήνες

Οι αποχετεύσεις που φράσσονται δεν είναι πάντα δικό σας λάθος. Σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς στον καθαρισμό αποχετεύσεων, φύλλα, υπολείμματα και πέτρες μπορεί να πέσουν κάτω από σχάρες και να πέσουν σε σωλήνες χωρίς να το γνωρίζετε. Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να φράξουν τις αποχετεύσεις τους ρίχνοντας πράγματα που δεν πρέπει να κατεβάσουν στις αποχετεύσεις, όπως μπογιά. Και τελικά, όπως συζητήθηκε παραπάνω, αυτό θα οδηγήσει σε βουλωμένες αποχετεύσεις.

Η εγκατάσταση κάποιων καλυμμάτων αποχέτευσης πάνω από τις σχάρες θα εμποδίσει τα ξένα αντικείμενα να πέφτουν στις αποχετεύσεις.

Εάν οι αποχετεύσεις σας είναι ήδη φραγμένες, σκεφτείτε να προσλάβετε μια επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού αποχετεύσεων στην για να επιδιορθώσετε το αποχετευτικό σας σύστημα.

3. Ρίζες δέντρων

Όλοι αγαπάμε τα δέντρα. Και παρόλο που τα δέντρα είναι καλά για το περιβάλλον, οι ρίζες τους μπορεί να είναι καταστροφικές για την αποχέτευση σας.

Οι ρίζες των δέντρων τείνουν να επεκτείνονται με την πάροδο των ετών και οι μικρές ρίζες κατά την εγκατάσταση των σωλήνων μπορεί να καταλήξουν να παρεμποδίζουν την αποστράγγιση σε σημείο που να καταστρέφει πλήρως το σύστημα. Οι ρίζες μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές ή διαρροές σωλήνων, καθιστώντας αδύνατη τη ροή του νερού.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά αν δεν είστε ειδικός στον καθαρισμό αποχετεύσεων. Οι ρίζες των δέντρων είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει υπόγεια. Το περισσότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσέχετε για ενδεικτικά σημάδια όπως ρωγμές στο έδαφος για να εντοπίσετε τις παρεμβατικές ρίζες.

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε τέτοια συμπτώματα, τότε ίσως αξίζει να καλέσετε μια εταιρεία όπως η Αποφράξεις Πειραιάς να ελέγξει τους σωλήνες με κάμερα.

4. Δομικά θέματα σωλήνων

Διαρροές και μπλοκαρίσματα μπορεί να προκληθούν από τη διάσπαση των σωλήνων. Για παράδειγμα, οι σωλήνες από υαλοβάμβακα μπορεί να συμπιεστούν, γεγονός που μειώνει το μέγεθος και εμποδίζει τη ροή του νερού. Από την άλλη πλευρά, οι σωλήνες από τερακότα μπορεί να μετατοπιστούν ή να ραγίσουν και αυτό μειώνει το μέγεθος της ροής.

Και πάλι, αφού το πρόβλημα είναι υπόγειο, δεν μπορεί να κάνει πολλά ένας μη υδραυλικός. Πρέπει να καλέσετε μια αποφρακτική εταιρεία για να εντοπίσει το πρόβλημα.  Η επικοινωνία με έναν επαγγελματία υδραυλικό είναι η καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με την αναμονή μέχρι να πλημμυρίσει το σπίτι σας.

5. Αποφράξεις σωλήνων από έντονες βροχές και καταιγίδες

Πρώτα απ ‘όλα, οι σωλήνες δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένες για να αντέχουν πλήρως τον αντίκτυπο των έντονων βροχοπτώσεων και της συσσώρευσης νερού που είναι συνηθισμένο σε πολλά νοικοκυριά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, προκύπτουν πολύ συχνά πλημμύρες λόγω έντονων βροχοπτώσεων.

Και όταν υπάρχει υπερχείλιση νερού, οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχει απόφραξη που πρέπει να αποκατασταθεί από έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Για αρχή, βεβαιωθείτε ότι όλες οι υδρορροές είναι καθαρές κατά την ξηρή περίοδο. Αυτή η απλή πράξη αποτρέπει τη συσσώρευση φύλλων που προκαλεί μεγαλύτερο μπλοκάρισμα. Ωστόσο, τα προβλήματα που προκαλούνται από καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις θα απαιτούν συνήθως έναν επαγγελματίας υδραυλικός για να βοηθήσει στην αποφράξεις και στην απομάκρυνση των λυμάτων.

Δυστυχώς, μια βουλωμένη αποχέτευση δεν θα διορθωθεί ποτέ μόνη της. Όχι μόνο το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, αλλά η διαδικασία επίλυσής του θα μπορούσε να γίνει πιο περίπλοκη και ακριβότερη. Μόλις ένας επαγγελματίας υδραυλικός εντοπίσει τη βασική αιτία της απόφραξης, θα σας συμβουλεύσει για την καλύτερη λύση. Μιλήστε με έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Πειραιάς εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους σωλήνες σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές αποφράξεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button