7-tips-συντήρησης-των-σωλήνων-τον-χειμώνα

7 tips συντήρησης των σωλήνων τον χειμώνα

Καθώς αρχίζουν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια της σεζόν, θα πέφτουν και οι εξωτερικές θερμοκρασίες. Παρακάτω θα δείτε 7 tips συντήρησης των σωλήνων τον χειμώνα από την Αποφράξεις Πειραιάς. Η έναρξη του κρύου καιρού μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο σπίτι σας και να συμβάλει σε πιθανά προβλήματα στα υδραυλικά σας. Οι παγωμένοι ή ραγισμένοι σωλήνες, οι πλημμύρες και οι διαρροές είναι μόνο μερικά κοινά ανεπιθύμητα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στη διατήρηση του συστήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων του σπιτιού σας και να αποφύγετε την αστοχία του υδραυλικού σας συστήματος κατά τους χειμερινούς μήνες.

Προστατέψτε τους σωλήνες σας από το πάγωμα

Αναζητήστε χώρους σε όλο το σπίτι σας για τους σωλήνες που δεν θερμαίνονται, όπως το υπόγειο, η σοφίτα ή το γκαράζ. Εάν δεν είναι μονωμένα, μονώστε την περιοχή για να αποφύγετε το πάγωμα του σωλήνα. Καλό είναι να μονώσετε τους μη μονωμένους σωλήνες σε μια κουβέρτα αφρού κόβοντας τον μονωμένο σωλήνα στο μήκος που χρειάζεστε, ανοίξτε τον και τυλίξτε τον γύρω από τον σωλήνα σας και στη συνέχεια κολλητική ταινία για να στερεώσετε τον αφρό στη θέση του.

Εάν παρατηρήσετε πιο αργή ροή νερού και υποψιάζεστε την πιθανότητα παγωμένων σωλήνων, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως έναν υδραυλικό. Συχνά, ζητήματα όπως αυτό μπορούν να επιλυθούν πριν προκύψει οποιαδήποτε μεγάλη ζημιά, όπως ένας σωλήνας που σκάσει.

Αποτρέψτε τους βουλωμένους σωλήνες

Θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε να ρίχνετε λίπη ή μαγειρικά λάδια στους σωλήνες. Η έκχυση αυτών των αντικειμένων στην αποχέτευση αυξάνει τον κίνδυνο ψύξης και σκλήρυνσης αυτών των λαδιών μέσα στους σωλήνες σας, ειδικά όταν οι σωλήνες σας είναι κρύοι. Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε το φράξιμο, είναι να τρέξετε κρύο νερό στην αποχέτευση για περίπου 15 δευτερόλεπτα πριν και μετά τη χρήση του σκουπιδιού για να ξεπλύνετε τα απόβλητα στην κύρια γραμμή.

Διορθώστε έναν σωλήνα που έχει διαρροή τώρα

Διορθώστε έναν σωλήνα που στάζει πριν γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα. Για να αποφύγετε να ανακαλύψετε έναν σωλήνα που έχει διαρροή πριν να είναι πολύ αργά, περιηγηθείτε στο σπίτι σας και ελέγξτε κάθε βρύση. κουζίνα, μπάνιο και βοηθητικό δωμάτιο για διαρροή νερού ή λακκούβες. Αν ανακαλύψετε διαρροή σωλήνα καλέστε έναν υδραυλικό για άμεση επισκευή.

Αποσυνδέστε τους σωλήνες εξωτερικού χώρου

Μην αφήνετε τα υπαίθρια σπίτια του κήπου σας προσκολλημένα σε ράβδους. Φροντίστε να αποσυνδέσετε αυτούς τους εύκαμπτους σωλήνες πριν φτάσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι σημαντικό να κλείσετε τη βαλβίδα διακοπής του σωλήνα που οδηγεί στις εξωτερικές ράβδους σας. Αν αφήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα συνδεδεμένο έξω το χειμώνα, μπορεί να παγώσει και να διασταλεί το υπόλοιπο νερό, με αποτέλεσμα να παγώσουν και οι σωλήνες σας.

Γεμίστε τυχόν κενά με σιλικόνη

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κενά μεταξύ των συσκευών όπως η μπανιέρα ή η τουαλέτα σας. Αυτό θα αποτρέψει επίσης τις διαρροές και θα σας γλιτώσει από την πιθανότητα αισθητικής βλάβης και στις συσκευές σας. Μια τουαλέτα μπορεί να σπάσει αν είναι ασταθής και το πιο σημαντικό είναι άβολη. Εάν διαπιστώσετε ότι το καλαφάτισμα δεν είναι αρκετά δυνατό για να κλείσει τα κενά και να διατηρήσει τις συσκευές σταθερές, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο εργολάβο. Το πρόβλημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από όσο νομίζετε.

Διατηρήστε ζεστό το σπίτι σας

Τα σχέδια συντήρησης οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία των υδραυλικών σας ώστε να είστε άνετοι στο σπίτι σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα υδραυλικά του σπιτιού σας κατά τους χειμερινούς μήνες είναι να διατηρείτε το σπίτι σας σε ζεστή θερμοκρασία, χωρίς να το αφήνετε ποτέ να πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς κελσίου.

Αυτό θα κρατήσει τους σωλήνες σας χαρούμενους και από το να παγώσουν. Το πάγωμα οδηγεί σε ρωγμές και οι ρωγμές οδηγούν σε δαπανηρές επισκευές. Το να διατηρείτε το σπίτι σας ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα προστατεύσει τα υδραυλικά σας από περιττές βλάβες.

Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι νεροχύτες δεν έχουν βουλώσει

Αυτή είναι μια από αυτές τις εργασίες που πρέπει να περιλαμβάνονται στη λίστα ελέγχου προληπτικής συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων όλο το χρόνο. Τα βουλώματα μπορεί να σας έρθουν ακόμη και όταν νομίζετε ότι τα έχετε όλα διαχειριστεί. Για να αποφύγετε την απόφραξη, μην μεταχειρίζεστε τον νεροχύτη σας σαν να είναι κάδος.

Ο σωλήνας  του νεροχύτη σας δεν μπορεί να διαχειριστεί λάδια και τη συσσώρευση άλλων υλικών που δεν προορίζονται για νεροχύτη. Εάν πρέπει να αποφράξετε τον νεροχύτη σας, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να το κάνετε αυτό χωρίς να χρησιμοποιείτε τη σκληρότητα των τοξικών χημικών ουσιών. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν ασκείτε υπερβολική πίεση στον νεροχύτη σας πετώντας σκληρά, βαριά αντικείμενα στην αποχέτευση του.

Τα καλά συντηρημένα υδραυλικά είναι απαραίτητα για να έχετε ένα ευτυχισμένο σπίτι. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει το χάος και τον πονοκέφαλο που μπορεί να προκαλέσει ένας σωλήνας που έχει διαρροή ή μια βουλωμένη τουαλέτα. Θα προκύψουν απροσδόκητες βλάβες, αλλά υπάρχουν τρόποι να αποτρέψετε την ανάγκη για συχνές, δαπανηρές επισκευές στα υδραυλικά σας, εάν τα συντηρήσετε.

Η τακτική συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι εύκολο να γίνει εάν γνωρίζετε τα σωστά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε. Ακριβώς πριν ξεκινήσει ο χειμώνας είναι μια κρίσιμη στιγμή για να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν με τα κύρια συστήματα του σπιτιού σας, ειδικά τα υδραυλικά του. Εάν ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα, οι σωλήνες σας θα σας ευχαριστήσουν.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button