7-1-βοηθητικά-tips-για-τα-υδραυλικά-την-άνοιξη

7 + 1 βοηθητικά tips για τα υδραυλικά την άνοιξη

Η άνοιξη είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου. Καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται σημάδια άνθισης, οι μέρες μεγαλώνουν, τα λουλούδια ανθίζουν και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών χρησιμοποιούν αυτήν την ευκαιρία για να αρχίσουν έργα βελτίωσης του σπιτιού, όπως τον ανοιξιάτικο καθαρισμό ή την προετοιμασία των υδραυλικών τους για την εποχή.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση της κουζίνας ή της κρεβατοκάμαρας, είναι καλή ιδέα να δώσετε λίγη παραπάνω σημασία στα υδραυλικά σας συστήματα και να αναζητήσετε τυχόν ζημιές, ρωγμές ή διαρροές που μπορεί να έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ενώ ο έλεγχος είναι ένα σημαντικό βήμα, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το υδραυλικό σας σύστημα είναι έτοιμο για την άνοιξη. Δείτε 7 + 1 βοηθητικά tips για τα υδραυλικά την άνοιξη.

1. Ελέγξτε για διαρροές στο σύστημα καθαρισμού

Πριν αρχίσετε να φυτεύετε τον κήπο σας ή να ποτίζετε το γκαζόν σας, αφιερώστε λίγο επιπλέον χρόνο για να ελέγξετε όλες τις εξωτερικές πηγές νερού σας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να προκαλέσουν το πάγωμα των σωλήνων και το ράγισμα που οδηγεί σε διαρροές. Συχνά θα παρατηρήσετε πρώτα αυτές τις διαρροές όταν ενεργοποιήσετε το σύστημα ποτίσματος σας την άνοιξη. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ρωγμές ή διαρροές, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τις διορθώσετε αμέσως.

2. Ελέγξτε για διαρροές κάτω από νεροχύτες και σωλήνες

Ακριβώς όπως τα λάστιχα και το σύστημα ποτίσματος σας, οι σωλήνες μέσα στο σπίτι σας είναι επίσης ευαίσθητα σε ζημιές από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να κοιτάξετε προσεκτικά κάτω από τους νεροχύτες σας και τους σωλήνες που συνδέουν το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων σας για λακκούβες, μούχλα, διάβρωση και σκουριά, θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ της διόρθωσης μιας διαρροής και του να καταλήξετε σε ζημιά από νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

3. Καθαρίστε το κεφάλι του ντους σας

Όταν το ντους σας συνηθίζει κάθε μέρα, τα υπολείμματα σαπουνιού και η βρωμιά θα συσσωρεύονται και θα περιορίζουν τη ροή του νερού. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καθαρίσετε την κεφαλή του ντους σας είναι να γεμίσετε μια σακούλα με ξύδι και μαγειρική σόδα και να την στερεώσετε στην κεφαλή του ντους με ένα λαστιχάκι. Αφήστε τη σακούλα στην κεφαλή του ντους για τουλάχιστον μία ώρα πριν την αφαιρέσετε. Αφού τελειώσετε, αφήστε το ντους να τρέξει για λίγα λεπτά ή μέχρι να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού.

4. Ελέγξτε τον θερμοσίφωνα σας για διαρροές

Αν και συνιστάται να διατηρείτε τον θερμοσίφωνα σας στους 60 βαθμούς, υπάρχει πιθανότητα να τον έχετε ρυθμίσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα για πιο ζεστά ντους. Όταν πάτε να το γυρίσετε πίσω στο φυσιολογικό την άνοιξη, ψάξτε προσεκτικά για σημάδια διαρροών. Μερικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε είναι η διάβρωση, η υγρασία ή η σκουριά. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα διαρροής, είναι καλή ιδέα να καλέσετε έναν υδραυλικό για μια δεύτερη γνώμη.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η διάρκεια ζωής των περισσότερων θερμοσιφώνων είναι συνήθως μόνο 10 χρόνια. Εάν η μονάδα σας πλησιάζει ή έχει φτάσει στο όριο των 10 ετών, είναι σημαντικό να την επιθεωρείτε σε τακτική βάση.

5. Καθαρίστε τον θερμοσίφωνα σας

Τα άλατα αναπόφευκτα θα συσσωρευτούν στον θερμοσίφωνα σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να μειώσει την απόδοση της μονάδας, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση του νερού και θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα κάθε μήνα.

Παρόλο που αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, αξίζει τον κόπο και θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του θερμοσίφωνα σας.

6. Δοκιμάστε τις τουαλέτες σας για διαρροές

Μπορεί να μην το σκέφτεστε τακτικά, αλλά το να ελέγχετε τις τουαλέτες σας για διαρροές κάθε τόσο είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε έναν έλεγχο στην τουαλέτα είναι να βάλετε χρωστικές τροφίμων στο δοχείο νερού της τουαλέτας. Αφήστε το να καθίσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ελέγξτε αν το νερό στη λεκάνη της τουαλέτας παίρνει το χρώμα της βαφής. Εάν είναι, η τουαλέτα σας έχει διαρροή που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

7. Καθαρίστε τις υδρορροές σας

Κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου χειμώνα, διάφορα πράγματα θα συσσωρευτούν στις υδρορροές σας. Οι πευκοβελόνες, τα κλαδιά, τα φύλλα και άλλα υπολείμματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αποστράγγισης και διαρροές στο σπίτι σας εάν δεν καθαριστούν. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να καθαρίσετε όλα τα υπολείμματα από τις υδρορροές σας στην αρχή της άνοιξης μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα θα λειτουργούν ομαλά όταν ξεκινήσουν τα ντους του Απριλίου.

8. Άνοιγμα και κλείσιμο βαλβίδων

Με την πάροδο του χρόνου, οι βαλβίδες μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα στο άνοιγμα και το κλείσιμο λόγω συσσώρευσης αλάτων. Είναι σημαντικό να χαλαρώνετε περιοδικά αυτές τις συσσωρεύσεις ανοίγοντας και κλείνοντας τις βαλβίδες στο σπίτι σας. Εντοπίστε την κύρια βαλβίδα νερού μαζί με τις συμπληρωματικές βαλβίδες και ανοίξτε και κλείστε τις επανειλημμένα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Εάν εντοπίσετε μια βαλβίδα που είναι δύσκολο να ανοίξει ή να κλείσει, ζητήστε από έναν υδραυλικό να επιθεωρήσει, να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τη βαλβίδα.

Ετοιμαστείτε για την άνοιξη με τους υδραυλικούς της Αποφράξεις Πειραιάς

Η άφιξη της άνοιξης είναι μια πολύ συναρπαστική εποχή. Οι μεγαλύτερες μέρες και οι ζεστές θερμοκρασίες είναι μεγάλο κίνητρο για να βγείτε έξω και να πάτε στη δουλειά. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία να ξεκινήσετε με μεγάλα έργα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη του υδραυλικού σας συστήματος λειτουργούν σωστά μετά από έναν μακρύ χειμώνα στο σπίτι σας στον Πειραιά.

Το υδραυλικό σας σύστημα απαιτεί τακτική συντήρηση όπως κάθε άλλο σύστημα στο σπίτι σας. Προγραμματίστε τη συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων ως μέρος του ανοιξιάτικου καθαρισμού σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως θα έπρεπε. Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, οι υδραυλικοί θα ελέγχουν για τα πάντα, από κατεστραμμένοι ή βουλωμένοι σωλήνες έως βρύσες που έχουν διαρροή. Οι υδραυλικοί μπορούν επίσης να επιθεωρήσουν το υδραυλικά σας σύστημα για να βεβαιωθούν ότι όλα λειτουργούν άψογα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button