7-1-προειδοποιητικά-σημάδια-έκτακτης-ανάγκης-υδραυλικών

7 + 1 προειδοποιητικά σημάδια έκτακτης ανάγκης υδραυλικών

Πώς μπορείτε να ξέρετε ότι έχετε μια πιθανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης υδραυλικών όταν το πρόβλημα δεν κάνει θόρυβο; Ακολουθούν 8 +1 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι είναι ώρα να γίνει έλεγχος των υδραυλικών του σπιτιού σας και να αντιμετωπίσετε ένα ζήτημα προτού καταστεί έκτακτη ανάγκη.

1. Αποχρωματισμένοι σωλήνες

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο υπόγειό σας ή θα χαζέψετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας, ρίξτε μια μεγάλη ματιά στους σωλήνες σας για να δείτε εάν υπάρχουν σημάδια αποχρωματισμού, ειδικά γύρω από μια ένωση. Αν ναι, είναι ισχυρό σημάδι ότι υπάρχει υγρασία.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο να στάζει ο σωλήνας ή κάτι πιο σοβαρό, όπως μια αργή διαρροή του σωλήνα. Εάν είναι το τελευταίο, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να το βάλετε στην κορυφή της λίστας υποχρεώσεων σας. Οι σωλήνες είναι υπό πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι μια αργή διαρροή έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί γρήγορα σε μεγάλο χάος.

2. Οσμή υπονόμων

Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας υδραυλικών είναι ότι κάθε αποχέτευση χρειάζεται παγίδα και κάθε παγίδα χρειάζεται εξαερισμό. Όλες αυτές οι παγίδες και οι αποχετεύσεις έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν την είσοδο αερίου αποχέτευσης στο σπίτι σας.

Οι αεραγωγοί στο σπίτι σας θα πρέπει να διοχετεύουν τη μυρωδιά του αποχετευτικού δικτύου μέχρι την οροφή, ενώ οι παγίδες στους σωλήνες δημιουργούν ένα «βύσμα νερού» που λειτουργεί ως φράγμα που εμποδίζει τις οσμές των αποχετεύσεων να εισέρχονται μέσω της αποχέτευσης του νεροχύτη.

Εάν μυρίσετε αέριο αποχέτευσης στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι είτε μια παγίδα έχει στεγνώσει είτε μια γραμμή εξαερισμού έχει ραγίσει. Μια ξηρή παγίδα μπορεί να διορθωθεί τόσο εύκολα όσο να την ξαναγεμίσετε με νερό ή μπορεί να χρειαστεί να την εξετάσετε για σημάδια διαρροής. Ο εντοπισμός ενός ραγισμένου εξαερισμού αποχέτευσης μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολος, καθώς συχνά βρίσκονται στο εσωτερικό του τοίχου.

3. Ασθενής ροή νερού

Μια αργή ροή ή χαμηλή πίεση νερού υποδηλώνει πρόβλημα. Εάν εμφανίζεται μόνο σε μια τοποθεσία, είναι συνήθως ένα πρόβλημα στον αεριστή της βρύσης  κάτι που συνήθως είναι μια εύκολη λύση. Αλλά αν η πίεση του νερού είναι χαμηλή σε πολλά σημεία γύρω από το σπίτι σας, αυτό είναι σημάδι μεγαλύτερου προβλήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητάτε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης, στον θερμοσίφωνα ή στη χειρότερη περίπτωση για ενεργή διαρροή στον σωλήνα. Εάν βλέπετε χαμηλή πίεση νερού σε συνδυασμό με ορισμένα από τα άλλα στοιχεία αυτής της λίστας, όπως η μπογιά τοίχου με φυσαλίδες, είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβετε δράση αμέσως.

4. Αργή αποστράγγιση

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια αργή αποστράγγιση είναι σημάδι προβλήματος στα υδραυλικά του σπιτιού σας. Ανάλογα με το πού βρίσκεται το πρόβλημα, μπορεί να είναι ένα βούλωμα που αφαιρείται εύκολα κοντά στην αποχέτευση ή μπορεί να είναι ένα ζήτημα πιο κάτω από τη γραμμή που θα απαιτήσει σημαντική διόρθωση για να επιλυθεί. Ο καθαρισμός ενός βουλώματος μπορεί να γίνει χωρίς επαγγελματία, αλλά οι αργές αποχετεύσεις σε όλο το σπίτι είναι συχνά ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, όπως οι ρίζες των δέντρων, στον κεντρικό σωλήνα.

5. Δεν έχετε νερό το χειμώνα

Εάν η πίεση του νερού σας πέσει ξαφνικά ή σταματήσει εντελώς στα μέσα του χειμώνα, υπάρχει πιθανότητα οι σωλήνες σας να έχουν παγώσει. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ένα ιδιαίτερα κοινό πρόβλημα σε σπίτια όπου οι σωλήνες περνούν από σοφίτα ή άλλο χώρο που δεν θερμαίνεται, οι παγωμένοι σωλήνες αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο μόλις αποψυχθούν. Αυτός ο πάγος εμποδίζει το νερό να βγει ορμητικά από τυχόν διασπάσεις που μπορεί να έχουν συμβεί.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, προχωρήστε στην αντιμετώπιση προβλημάτων γρήγορα αλλιώς προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε μια διαρροή. Εάν είστε αρκετά τυχεροί ώστε οι παγωμένοι σωλήνες να ξεπαγώσουν χωρίς πρόβλημα (οι χαλκοσωλήνες μπορούν να διαστέλλονται ελαφρώς χωρίς να σκάσουν), μην υπολογίζετε ότι θα είστε τόσο τυχεροί την επόμενη φορά. Λάβετε αμέσως μέτρα για να διορθώσετε την κατάσταση.

6. Υπέρογκοι λογαριασμοί νερού

Ένα ξαφνικό άλμα στον λογαριασμό του νερού σας είναι κάτι περισσότερο από έναν πόνο στο πορτοφόλι. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι κάτι έχει αλλάξει στο υδραυλικό σας σύστημα.

Εάν δεν έχετε κάνει τίποτα για να δικαιολογήσετε την αύξηση της χρήσης νερού (όπως το γέμισμα μιας πισίνας ή το πότισμα του γκαζόν σας περισσότερο από το συνηθισμένο), θα πρέπει να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων για να μάθετε εάν έχετε διαρροή. Η πιο κοινή αιτία αύξησης λογαριασμού νερού είναι μια τουαλέτα που τρέχει. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν εκτιμούν πόσο νερό καταναλώνει μια τουαλέτα.

7. Βαφή οροφής ή τοίχου με φυσαλίδες

Εάν το χρώμα σε έναν τοίχο ή στην οροφή αρχίσει ξαφνικά να βγάζει φυσαλίδες ή να ξεφλουδίζει, είναι συνήθως σημάδι υγρασίας. Η πιο κοινή αιτία είναι μια διαρροή είτε στην οροφή είτε στο υδραυλικό σύστημα. Εάν δείτε να εμφανίζονται φουσκάλες ή καφέ κηλίδες σε οροφή ή τοίχο, είναι καιρός να ξεκινήσετε τη διαδικασία έρευνας για να μάθετε τι φταίει.

+1. Πράσινο μπάλωμα στην αυλή

Ένα κοινό σημάδι ενός προβλήματος αποχέτευσης είναι ένα τμήμα της αυλής σας που είναι πολύ πιο πράσινο από τις περιοχές γύρω του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το μπάλωμα πέσει μεταξύ του σπιτιού σας και του δρόμου.

Οι διαρροές αποχετεύσεων μπορούν επίσης να δημιουργήσουν βυθισμένες περιοχές στην αυλή καθώς τα πρόσθετα υγρά προκαλούν τη συμπίεση της βρωμιάς γύρω τους. Είτε προκαλείται από απορρίμματα είτε από επεμβατικές ρίζες δέντρων, αυτή η σιωπηλή ζημιά στο εξωτερικό τμήμα του υδραυλικού σας συστήματος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Πειραιάς.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button