5-tips-για-τους-σωλήνες-το-καλοκαίρι

5 tips για τους σωλήνες το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας χρειάζεται φροντίδα. Εδώ είναι 5 tips για τους σωλήνες το καλοκαίρι που μπορείτε να υλοποιήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορούν να σας γλιτώσουν από δαπανηρές επισκευές.

1.Ανίχνευση διαρροών

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξετε για διαρροές, καθώς ένας μακρύς χειμώνας μπορεί να έχει αντίκτυπο στα υδραυλικά που δεν μπορούμε καν να δούμε, και θέλετε να έχετε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού να επιλύσετε τυχόν προβλήματα προτού ξανακρύψει.

Επιθεωρήστε μεμονωμένα τα υδραυλικά μέσα και έξω από το σπίτι σας. Ελέγξτε όλες τις βρύσες, τους σωλήνες κάτω από το νεροχύτη, τις κεφαλές ντους, τον σωλήνα πίσω από το ψυγείο σας, το σύστημα ποτίσματος του γκαζόν κ.λπ. Αναζητήστε σκουριά, διάβρωση, διαρροές, σπασμένα ή λυγισμένα μέρη ή άλλα σημάδια προβλήματος. Χρησιμοποιήστε έναν φακό για να δείτε κάτω από την ντουλάπια και σε σκοτεινές γωνίες.

2. Ελέγξτε την πίεση του νερού

Με όλη τη δραστηριότητα που θα υπάρχει στο ντους, το πλυντήριο και άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κατά τη θερινή περίοδο, είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρείτε την καλή πίεση του νερού. Μπορείτε να ελέγξετε και να μετρήσετε την πίεση του οικιακού νερού με ένα μετρητή.

Μεταξύ του σπιτιού σας και του δημοτικού σωλήνα ύδρευσης υπάρχει ένας ρυθμιστής πίεσης για να εμποδίζει την παροχή νερού υψηλής πίεσης να διαρρεύσει στο σπίτι σας. Ένας τυπικός ρυθμιστής είναι προρυθμισμένος για 50 psi. Εσείς, η εταιρεία ύδρευσης ή εμείς μπορούμε να προσαρμόσουμε τον ρυθμιστή εάν, για κάποιο λόγο, είναι ο ένοχος για την πίεση του νερού που είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Εάν επιλέξετε να το κάνετε μόνοι σας, θα πρέπει να έχετε έναν συνεργάτη στο στόμιο για να δοκιμάσει την πίεση καθώς τη ρυθμίζετε.

Υπάρχει επίσης το λιγότερο ακριβές τέχνασμα να ανοίξετε τη βρύση της μπανιέρας και της κουζίνας ταυτόχρονα για να δείτε αν το νερό τρέχει πιο αργά σε οποιοδήποτε σημείο. Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα πίεσης. Εάν διαπιστώσετε ότι η πίεση του νερού σας είναι χαμηλή, συμβουλευτείτε την τοπική εταιρεία ύδρευσης και ρωτήστε εάν κάνουν κάποια εργασία στην περιοχή ή αν είχαν παράπονα για χαμηλή πίεση. Συχνά, υπάρχει ένα έργο ή άλλο προσωρινό αποτέλεσμα που προκαλεί την πτώση και επιστρέφει στο φυσιολογικό μετά από ένα χρονικό διάστημα.

3. Σύστημα ποτίσματος

Τα συστήματα ποτίσματος πολύ συχνά παρουσιάζουν διαρροές. Εάν μπορείτε να ελέγχετε και να καθαρίζετε τις κεφαλές του ψεκαστήρα σας περιοδικά, πιθανότατα θα μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα από νωρίς. Οι κεφαλές ψεκαστήρα που δεν λειτουργούν σωστά μπορεί απλώς να είναι φραγμένες, αλλά εάν είναι σκουριασμένες ή κατεστραμμένες μπορούν να αντικατασταθούν.

4. Κύρια βαλβίδα παροχής νερού

Είναι πάντα καλό να γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα παροχής νερού στο σπίτι σας και πώς να τη χρησιμοποιήσετε. Ορισμένα σπίτια έχουν τη βαλβίδα διακοπής σε μέρη του σπιτιού όπως το υπόγειο, το γκαράζ ή η ντουλάπα. Σε άλλα σπίτια βρίσκεται έξω στην αυλή ή στο πεζοδρόμιο. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν υδραυλικό κατά την επόμενη κλήση σας και να του ζητήσετε να σας δείξει που βρίσκεται.

Η κύρια βαλβίδα συνήθως μοιάζει με τροχό με ακτίνες που στρίβετε προς τα δεξιά ή με μοχλό που περιστρέφετε μέχρι να είναι κάθετη με τον σωλήνα που συνδέεται προς την. Μπορείτε πάντα να την απενεργοποιήσετε και μετά να προσπαθήσετε να ανοίξετε κάποια βρύση. Εάν το νερό δεν τρέχει, κλείσατε με επιτυχία την κύρια βαλβίδα.

Σε περίπτωση που συμβεί κάποια διαρροή, θέλετε να μπορείτε να σταματήσετε το νερό για να αντιμετωπίσετε την έκτακτη ανάγκη. Εάν φεύγετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως για τις καλοκαιρινές διακοπές,  το καλύτερο που μπορείτε να κάνετ ενώ λείπετε είναι να κλείσετε το νερό στην κύρια βαλβίδα πριν φύγετε.

Οι σωλήνες περνούν μέσα από τους τοίχους και κάτω από το σπίτι και μπορεί να προκαλέσουν δαπανηρή ζημιά, εάν ένας από αυτούς έχει διαρροή ή σπάσει ενώ λείπετε. Εάν η κύρια βαλβίδα είναι ανοιχτή, το νερό θα συνεχίσει να εκτοξεύεται, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν η κύρια βαλβίδα είναι κλειστή. Ένας άλλος λόγος που κάποιοι θέλουν ή πρέπει να το απενεργοποιήσουν είναι για να προστατεύσουν από την κλοπή νερού.

Μπορείτε επίσης να κόψετε την παροχή νερού από ένα μεμονωμένο μέρος του σπιτιού που γνωρίζετε ότι έχει πρόβλημα. Στην τουαλέτα, είναι συνήθως ένας μοχλός πίσω από αυτή κοντά στον τοίχο και το ίδιο ισχύει με το πλυντήριο. Οι περισσότεροι νεροχύτες έχουν μια βαλβίδα, η οποία είναι συνήθως από κάτω στο ντουλάπι, κοντά στον τοίχο.

5. Πρόληψη βουλωμάτων

Μάθετε την αιτία τυχόν προβλημάτων αργής αποστράγγισης κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού και προετοιμαστείτε για αποφράξεις με έμβολο. Εάν δεν τα καταφέρετε με το έμβολο, πιθανότατα χρειάζεστε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Πειραιάς για να βρει το πρόβλημα.

Εάν οι τουαλέτες σας ξεπλένονται αργά ή έχετε δει γκρι νερό να γουργουρίζει μέσα στη μπανιέρα κατά τη διάρκεια ή μετά από μια δυνατή βροχή, αυτό είναι πιθανώς λόγος να καλέσετε έναν επαγγελματία για έλεγχο. Οι ρίζες των δέντρων έλκονται από τα θρεπτικά συστατικά στους σωλήνες αποχέτευσης και μπορούν να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν προβλήματα.

Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν ρωγμές στους σωλήνες που θα επιτρέψουν την είσοδο νερού και θα εμποδίσουν τον σωλήνα να κάνει τη δουλειά του. Το χειρότερο σενάριο είναι να καταλήξουν τα λύματα στην μπανιέρα και στην τουαλέτα. Είναι ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει να δει να συμβαίνει στο σπίτι του, αλλά μπορεί να συμβεί και μυρίζει πολύ άσχημα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα προϊόν απόφραξης αποχέτευσης προτού καλέσετε έναν υδραυλικό. Φροντίστε απλώς να διαβάσετε την ετικέτα του προϊόντος και να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button