5-1-μύθοι-για-τα-υδραυλικά-του-σπιτιού

5 + 1 μύθοι για τα υδραυλικά του σπιτιού

Δείτε 5 + 1 μύθους για τα υδραυλικά προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια και ενδεχομένως να κάνετε την κατάσταση πολύ χειρότερη. Χωρίς κατάλληλα συντηρημένα υδραυλικά, όσοι από εμάς είμαστε τυχεροί δεν θα είχαμε πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, ντους, τουαλέτα, πλυντήριο και πολλά άλλα που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Τι θα κάναμε χωρίς όλα αυτά;

Δυστυχώς, μόνο ένα πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων θα μπορούσε να βλάψει τα θεμέλια του σπιτιού μας, αν δεν φροντίσουμε σωστά. Αυτήν την εποχή, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού παίρνουν στα χέρια τους τα ζητήματα υδραυλικών με περιορισμένη γνώση των τυχαίων πραγμάτων που θα μπορούσαν και θα πάνε στραβά.

1. Μια βρύση που στάζει αργά δεν είναι μεγάλη υπόθεση

Οποιοδήποτε υδραυλικό εξάρτημα που στάζει είναι ένα τεράστιο πρόβλημα επειδή σπαταλάτε νερό και αυξάνετε τον λογαριασμό του νερού στη διαδικασία. Μια σταγόνα νερού που διαρρέει από μια κλειστή βρύση κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά μπορεί να σπαταλήσει περισσότερα από 3.000 λίτρα ετησίως.

Μόλις ξεκινήσει να στάζει μια βρύση συνεχώς μπορεί να φθαρεί η βρύση ή να λερώσει τα υδραυλικά είδη, οδηγώντας σε δαπανηρές επισκευές ή ολικές αντικαταστάσεις.

Εάν εκατομμύρια σπίτια έχουν βρύσες που στάζουν, αυτό μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια λίτρα σπατάλης νερού. Σε έναν κόσμο όπου ορισμένες περιοχές δεν έχουν καν μια σταθερή παροχή καθαρού νερού, δεν μπορούμε απλώς να αποφύγουμε μια βρύση με διαρροή ως μικρή ενόχληση.

2. Το βραστό νερό θα ξεβουλώσει έναν σωλήνα

Αυτό έχει τις ρίζες του σε μια αρκετά καλή λογική, αλλά είναι μύθος. Το βραστό νερό δεν θα απομακρύνει ένα βούλωμα. Θα νομίζατε ότι θα διέλυε ένα βούλωμα όπως διαλύει τα κολλώδη υπολείμματα, αλλά το ζεστό νερό απλώς το μετατρέπει σε λάσπη. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε κρύο νερό, το οποίο μπορεί να πήξει τα στερεά και να τα μετακινήσει στον σωλήνα με τη βοήθεια τρεχούμενου νερού. Ακόμη και τότε, δεν θα λειτουργεί πάντα.

Αντιθέτως, όταν το νερό είναι θερμότερο από 60 βαθμούς Κελσίου από την είσοδο στο σύστημα αποχέτευσης επειδή μπορεί να προκαλέσει τόσα πολλά προβλήματα. Το εξαιρετικά ζεστό νερό μπορεί να λιώσει τον δακτύλιο κεριού της τουαλέτας σας και ακόμη και να προκαλέσει κάμψη και σπάσιμο των σωληνώσεων PVC.

Αντίθετα, ίσως χρειαστεί να μάθετε πώς να προσλαμβάνετε έναν υδραυλικό και να βρείτε έναν καλά καταρτισμένο επαγγελματία για να σας βοηθήσει.

3. Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι ασφαλή

Φαίνεται ότι τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι η κατάλληλη λύση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού που αντιμετωπίζουν φραγμένη αποχέτευση. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα καθαριστικά αποχέτευσης υγρών δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στο να απομακρύνουν μέρος του βουλώματος. Ακόμη χειρότερα, τα ίδια καθαριστικά αποχέτευσης θα προσπαθήσουν επίσης να κάνουν το ίδιο πράγμα με τους σωλήνες σας.

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι επίσης απίστευτα τοξικά, καθώς το πιο μικρό πιτσίλισμα στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Εάν αντιμετωπίζετε έναν βουλωμένο σωλήνα, ένας επαγγελματίας υδραυλικός μπορεί να καθαρίσει και να καθαρίσει την αποχέτευση σας χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές.

4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συρμάτινη κρεμάστρα ως υποκατάστατο για ένα υδραυλικό φίδι

Ενώ μια ξεδιπλωμένη συρμάτινη κρεμάστρα φαίνεται σίγουρα δελεαστική για χρήση ως φίδι αποχέτευσης, δεν είναι πραγματικά καλή ιδέα. Ένα επίσημο υδραυλικό φίδι έχει σχεδιαστεί ειδικά για την απομάκρυνση βουλωμάτων σωλήνων, αλλά μια συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί να βλάψει τους σωλήνες σας από το εσωτερικό, προκαλώντας επιπλέον συσσώρευση και στην πραγματικότητα επιδεινώνοντας το πρόβλημά σας.

Εάν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι καλύτερα να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Πειραιάς, για να ολοκληρώσετε τη δουλειά με ασφάλεια και σωστά με τον κατάλληλο τρόπο.

5. Η κυμαινόμενη πίεση του νερού είναι εντάξει

Εάν η πίεση του νερού στο σπίτι σας ποικίλλει από καιρό σε καιρό, δεν πρέπει να το εκλάβετε ως φυσιολογικό φαινόμενο. Η πίεση του νερού πρέπει να παραμένει πάντα σταθερή γιατί αν δεν συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Θα μπορούσε να είναι μια διαρροή ή ένα φράξιμο στους σωλήνες. Καλέστε έναν επαγγελματία εάν η πίεση του νερού σας κυμαίνεται συχνά.

+1. Τα δισκία χλωρίνης είναι η καλύτερη λύση για να διατηρείτε τις τουαλέτες καθαρές

Κανείς δεν θα αμφισβητήσει ποτέ πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι το λευκαντικό ως προϊόν καθαρισμού. Ωστόσο, η πρακτική της τοποθέτησης δισκίων χλωρίνης μέσα σε μια τουαλέτα ή τη δεξαμενή της μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένα μέρη τουαλέτας, όπως παρεμβύσματα, ροδέλες και σωλήνες είναι πολύ επιρρεπή στη διάβρωση, επομένως, δεν είναι καλή ιδέα να αφήνετε τα διαβρωτικά δισκία χλωρίνης να κάθονται στο νερό της τουαλέτας μαζί τους. Η χλωρίνη μπορεί επίσης να επηρεάσει το γυάλινο φινίρισμα μιας τουαλέτας, ειδικά εάν κάθεται εκεί για περισσότερο από 10 λεπτά πριν την ξεπλύνετε.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν με περιεχόμενο χλωρίνης για να καθαρίσετε την τουαλέτα τους, βεβαιωθείτε ότι δεν περιμένετε πολύ πριν το ξεπλύνετε με ζεστό σαπουνόνερο.

Τα υδραυλικά σας είναι σημαντικά και γι’ αυτό θέλουμε να ρίξουμε φως σε μερικούς από αυτούς τους συνηθισμένους μύθους για τα υδραυλικά που πιθανότατα έχουν ακούσει πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button