νεροχύτης κουζίνας

4 Λόγοι γιατί ο νεροχύτης κουζίνας βουλώνει

Εάν ο νεροχύτης κουζίνας φαίνεται να βουλώνει συνεχώς ακόμα και αφού τον καθαρίσετε με φίδι υδραυλικού, τότε πιθανότατα υπάρχει κάτι στους σωλήνες από κάτω του.

Δυστυχώς, πολλά από τα υλικά που οι ιδιοκτήτες σπιτιού ξεπλένουν στις αποχετεύσεις κουζίνας μπορούν να συσσωρευτούν στους τοίχους των σωλήνων με την πάροδο του χρόνου μέχρι να δημιουργήσουν επίμονα, σκληρά φράγματα.

Προφανώς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε να χειροτερεύετε αυτά τα μπλοκαρίσματα! Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να καταλάβετε τι λάθος κάνετε και πώς να το αντιμετωπίσετε διαφορετικά.

Εδώ είναι οι τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους ο νεροχύτης κουζίνας συνεχίζει να βουλώνει και τι δημιουργεί εξαρχής το πρόβλημα:

1. Μαγειρικό λάδι

Λίπη και λάδια… Αυτοί είναι οι δύο πιο διαβόητοι φραγμοί νεροχύτη κουζίνας. Δυστυχώς, είναι επίσης τα πιο κοινά. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ουσίες είναι όλες απόλυτα ακατάλληλες για ρίψη στην αποχέτευση. Ο λόγος είναι απλός… είναι όλα κολλώδεις.

Τα μαγειρικά λίπη και λάδια σπάνια φτάνουν μέχρι την αποχέτευση. Αντίθετα, τείνουν να κολλάνε στα πλάγια των αποχετεύσεων σας εν μέρει. Ακόμα χειρότερα, μόλις κολλήσουν στα πλαϊνά των σωλήνων σας… σκληραίνουν.

Καθώς το λίπος ψύχεται, πήζει και σκληραίνει. Το λίπος μπορεί να περιορίσει ή ακόμα και να εμποδίσει εντελώς τη ροή του νερού. Ένα φίδι υδραυλικού μπορεί να σπάσει ένα φράξιμο, αλλά συνήθως δεν μπορεί να καθαρίσει τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του σωλήνα.

Την επόμενη φορά που θα ξεπλύνετε λίγο περισσότερο λίπος, θα κολλήσει στα υπολείμματα που υπάρχουν ήδη στα τοιχώματα και θα σχηματίσει ξανά το φράγμα. Η αποφυγή αυτών των βουλωμάτων είναι απλή: μην ρίχνετε ποτέ ξανά λίπη, λάδια στην αποχέτευση κουζίνας!

2. Κόκκοι καφέ

Αυτό είναι άλλο ένα κακό: τα κατακάθια του καφέ είναι τρομερά για τον νεροχύτη κουζίνας. Ακόμα κι αν έχετε αποκομιδή σκουπιδιών, δεν πρέπει ούτε να πετάτε τα σκουπίδια στον νεροχύτη σας ούτε να τα αφήνετε να παρασυρθούν κατά λάθος.

Μόλις βρεθούν στους σωλήνες σας, τα υπολείμματα καφέ μπορούν να μαζευτούν με την πάροδο του χρόνου για να δημιουργήσουν ιδιαίτερα επίμονα και διάχυτα προβλήματα απόφραξης – ειδικά αν πιάσουν άλλα σωματίδια στο δρόμο τους προς τα κάτω. Το πρόβλημα με τα κατακάθια καφέ έχει να κάνει με το τι συμβαίνει όταν βραχούν.

Σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν ρίχνετε νερό πάνω από κατακάθι όταν φτιάχνετε τον καφέ σας. Απορροφούν νερό, συσσωρεύονται και κολλάνε. Αυτό ακριβώς κάνουν και στους σωλήνες σας.

Όπως και τα λίπη, τα υπολείμματα καφέ μπορούν να κολλήσουν στις πλευρές των σωλήνων σας και να γίνουν ένα συμπαγές σώμα, αποτελώντας τη βάση για μελλοντικά βουλώματα.

Ακόμη χειρότερα, τείνουν να πιάνουν άλλο υλικό που περνά μέσα από τους σωλήνες σας, προκαλώντας ξαφνικά, ενοχλητικά μικρά βουλώματα συνεχώς.

3. Ρύζι και άλλα όσπρια

Πολλοί ιδιοκτήτες υποθέτουν ότι εάν ξεπλένουν τα πιάτα, το να ρίχνουν οποιοδήποτε φαγητό στο νεροχύτη και να μαζεύουν τα υπολείμματα μετά, δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Είμαστε συμπονετικοί, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει.

Όλα τα υπολείμματα φρούτων, λαχανικών και οσπρίων, μικρά κόκαλα και το μαγειρεμένο κρέας, αν είναι μικρά κομμάτια διαπερνούν το δίχτυ προστασίας συνήθως και ξεπλένονται στους σωλήνες. Υπάρχουν πολλές τροφές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν φράξιμο, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε τη σήτα στο σιφόνι.

Ειδικότερα, μην πετάτε ποτέ πατάτες, ρύζι ή φασόλια. Αυτά τα τρόφιμα διογκώνονται όταν εκτίθενται στο νερό. Αφού περάσουν από το σιφόνι, γίνονται ένα είδος πάστας που μπορεί να κολλήσει στα πλαϊνά των τοιχωμάτων του σωλήνα σας.

Τα τσόφλια αυγών, τα κόκαλα και το ωμό κρέας είναι επίσης απαγορευτικά, όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν φράξιμο, αλλά και να βλάψουν την αποχέτευση σας στον δρόμο προς τα κάτω.

4. Ρ-παγίδα κάτω από νεροχύτη

Η παγίδα p είναι ο κυρτός σωλήνας ακριβώς κάτω από τον νεροχύτη κουζίνας σας που συνδέει την αποχέτευση με τους υπόλοιπους σωλήνες αποχέτευσης σας. Ονομάζεται “p-trap” ή μερικές φορές “s-pipe” λόγω της χαρακτηριστικής καμπύλης “p” ή “s σχήματος”.

Το p-trap καμπυλώνει για να συγκρατεί λίγο νερό για να εμποδίζει τα αέρια της αποχέτευσης να ανεβαίνουν ξανά μέσω της αποχέτευσης σας. Δυστυχώς, ωστόσο, περιστασιακά γίνεται εμπόδιο ορισμένα αντικείμενα που απλά δεν μπορούν να περάσουν.

Εάν ο νεροχύτης της κουζίνας σας φράζει ή αποστραγγίζει πολύ αργά, υπάρχει πιθανότητα να έχει κολλήσει κάτι στην παγίδα σας.

Φορέστε γάντια, πιάστε έναν κουβά και αφαιρέστε προσεκτικά την παγίδα p. Οι περισσότερες παγίδες p έχουν συνδετήρες που μπορούν να στρίψουν χαλαρά με το χέρι, αλλά μπορεί να χρειαστείτε ένα κλειδί. Να περιμένετε να πέσει λίγο βρώμικο νερό όταν το ανοίξετε. Ελέγξτε το εσωτερικό της παγίδας p για αντικείμενα ή υπολείμματα και, στη συνέχεια, καθαρίστε την σχολαστικά.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους ο νεροχύτης κουζίνας σας συνεχίζει να βουλώνει, αλλά δεν είναι οι μόνες πιθανότητες σε καμία περίπτωση. Δυστυχώς, ο νεροχύτης κουζίνας σας –ή ακόμα και οι σωλήνες σας γενικά– μπορεί να έχουν κάθε είδους προβλήματα απόφραξης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνεχή φράξιμο.

Ευτυχώς, όποια και αν είναι αυτά τα ζητήματα, έχετε επιλογές. Εάν δεν μπορείτε να απομονώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα βουλώματος, μπορείτε πάντα να καλέσετε τους ειδικούς Αποφράξεις Πειραιάς. Θα καταλάβουμε τι συμβαίνει με τον νεροχύτη κουζίνας σας και θα το διορθώσουμε εγκαίρως.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button