3-1-κοινά-προβλήματα-τουαλέτας-και-οι-λύσεις-τους

3 + 1 κοινά προβλήματα τουαλέτας και οι λύσεις τους

Ενώ το να σκέφτεστε την τουαλέτα σας μπορεί να μην είναι προτεραιότητα, όταν σταματήσουν να τρέχουν, σύντομα πηδά στην κορυφή της λίστας σας. Ευτυχώς, μπορείτε συχνά να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα με μια απλή επισκευή τουαλέτας. Οι υδραυλικοί της Αποφράξεις Πειραιάς είναι εδώ για να σας δώσουν λύση σε 3 + 1 κοινά προβλήματα τουαλέτας και τις επισκευές που απαιτούν.

Πρόβλημα 1: Η τουαλέτα τρέχει συνέχεια

Ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για τις τουαλέτες είναι η συνεχής λειτουργία. Αυτό το ζήτημα θα έχει ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός του νερού σας να εκτιναχθεί στα ύψη.

Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσατε να έχετε ένα συνεχές υποκείμενο πρόβλημα με την τουαλέτα που οδηγεί σε καταστροφή. Χωρίς τους μηχανισμούς για τη σωστή διακοπή του νερού, μια βουλωμένη τουαλέτα θα μπορούσε να προκαλέσει υπερχείλιση της λεκάνης. Αυτό το ζήτημα μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή πλημμύρα ή μια καταστροφική διαρροή.

Πώς να επισκευάσετε μια τουαλέτα που τρέχει;

πτερύγιο σας υποτίθεται ότι σφραγίζει τη δεξαμενή νερού όταν η τουαλέτα δεν χρησιμοποιείται. Κάθε φορά που πατάτε καζανάκι, το πτερύγιο ανοίγει για να μπει νερό στη λεκάνη της τουαλέτας. Όταν το πτερύγιο δεν σφραγίζει μετά από κάθε πάτημα, επιτρέπει στο νερό σας να ρέει συνεχώς προκαλώντας τη ροή της τουαλέτας.

Τα περισσότερα πτερύγια είναι εύκολο να αντικατασταθούν εάν έχετε μια παραδοσιακή βαλβίδα πλήρωσης και πτερύγιο. Το πτερύγιο συνήθως συγκρατείται με άγκιστρα στο κάτω μέρος της δεξαμενής στον σωλήνα υπερχείλισης της βαλβίδας έκπλυσης.

Για να αντικαταστήσετε το πτερύγιο σας, απλώς αφαιρείτε το παλιό πτερύγιο από τα δύο άγκιστρα και αποσυνδέετε την αλυσίδα από τη λαβή. Στη συνέχεια, συνδέστε το νέο πτερύγιο. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα σας έχει το κατάλληλο μήκος και ότι το πτερύγιο ταιριάζει με την τουαλέτα και το καπάκι της.

Ορισμένες νεότερες τουαλέτες χρησιμοποιούν στεγανοποιητικό δίσκο αντί για πτερύγιο. Αν και δεν είναι τρομερά δύσκολο να διορθωθούν, μπορεί να είναι λίγο τεχνικά. Είναι εύκολο για άπειρα χέρια να σπάσουν τα εξαρτήματα της τουαλέτας ενώ προσπαθούν να την αποσυναρμολογήσουν. Εάν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, σας συνιστούμε να το κάνετε νωρίς την ημέρα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα έχετε αρκετό χρόνο για να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό από την Αποφράξεις Πειραιάς για να σας βοηθήσει αν αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Πρόβλημα 2: Το νερό της τουαλέτας τρέχει πολύ

Έχετε παρατηρήσει ότι το νερό σας συνεχίζει να τρέχει μετά το γέμισμα της δεξαμενής; Εάν σηκώσετε το καπάκι από τη δεξαμενή σας, μπορεί να βρείτε επιπλέον νερό να χύνεται ακριβώς κάτω από την αποχέτευση μέσω του σωλήνα. Όπως μια τουαλέτα που τρέχει, αυτό θα αυξήσει τους λογαριασμούς του νερού σας.

Όταν το νερό της τουαλέτας σας αποτυγχάνει να κλείσει μετά την αναπλήρωση της δεξαμενής, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη βαλβίδα πλήρωσης. Οι βαλβίδες πλήρωσης είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του νερού μετά από κάθε έκπλυση. Η βαλβίδα πλήρωσης σας μπορεί να μην λειτουργεί λόγω συσσώρευσης υπολειμμάτων ή μεγάλης ηλικίας.

Το πρώτο πράγμα που ελέγχουμε είναι να δούμε αν έχει απομείνει κάποια ρύθμιση στη βαλβίδα πλήρωσης ώστε να μπορεί να χαμηλώσει η στάθμη του νερού. Εάν μπορεί, αυτή η απλή προσαρμογή θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά σας.

Εάν ο πλωτήρας της βαλβίδας πλήρωσης σηκωθεί αλλά δεν κλείσει αμέσως το νερό, αυτό είναι σημάδι ότι οι εσωτερικές φλάντζες έχουν χαλάσει. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια νέα βαλβίδα πλήρωσης.

Οι πελάτες συχνά ρωτούν γιατί να μην αντικαταστήσουν απλώς τις φλάντζες. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον όλα γίνονται με πλαστικό και καουτσούκ. Οι χημικές ουσίες στο νερό επιβαρύνουν αυτά τα υλικά. Οι οι φλάντζες γίνονται σκληρές και εύθραυστες, γι’ αυτό σας συνιστούμε πάντα την αντικατάσταση έναντι της ανακατασκευής. Τα ελαστικά παρεμβύσματα μπορεί επίσης να διογκωθούν και να αρχίσουν να αποσυντίθενται. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι ώρα για μια πλήρη αντικατάσταση βαλβίδας.

Πρόβλημα 3: Διαρροή τουαλέτας

Εάν η τουαλέτα σας έχει διαρροή νερού, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει υψηλούς λογαριασμούς νερού και ζημιά στο νερό στο σπίτι σας. Δυστυχώς, αυτές οι διαρροές μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Το ακριβές πρόβλημα και η επισκευή του θα εξαρτηθούν από την πηγή της διαρροής. Οι διαρροές της τουαλέτας μπορεί να προέρχονται από μια ποικιλία προβλημάτων, όπως:

  • Διαβρωμένοι σωλήνες
  • Χαλαρά μπουλόνια
  • Ρωγμές στην λεκάνη
  • Προβλήματα φλάντζας
  • Αποτυχία σύνδεσης
  • Σπασμένες σφραγίδες

. Εάν η διαρροή δεν προέρχεται από προφανή πηγή, είναι καιρός να καλέσετε έναν επαγγελματία. Ένας έμπειρος υδραυλικός μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη διαρροή της τουαλέτας και να την επισκευάσετε στην πηγή. Αυτός είναι ο οδηγός μας για το τι πρέπει να κάνετε όταν βρείτε διαρροή υδραυλικών εγκαταστάσεων στο σπίτι σας.

Πρόβλημα 4: Η τουαλέτα δεν έχει νερό

Πρώτα, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα σας είναι συνδεδεμένη τόσο με το πτερύγιο όσο και με τη λαβή. Εάν η αλυσίδα αποσυνδεθεί, δεν θα ανοίξει το πτερύγιο σας για να ξεκινήσει να ρέει το νερό. Αυτό το πρόβλημα θα απαιτήσει επισκευή ή αντικατάσταση αλυσίδας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι η παροχή νερού είναι ανοιχτή και η δεξαμενή της τουαλέτας είναι γεμάτη. Χωρίς την απαραίτητη παροχή νερού, η τουαλέτα σας δεν θα μπορεί να ξεπλυθεί. Αυτή η επισκευή μπορεί να απαιτεί αντικατάσταση βαλβίδας ή επαγγελματική υπηρεσία επανεγκατάστασης.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button