11-συμβουλές-για-να-προστατέψετε-τα-υδραυλικά-από-το-κρύο

11 συμβουλές για να προστατέψετε τα υδραυλικά από το κρύο

Τον χειμώνα το υδραυλικό σύστημα σε ένα σπίτι έχουν μια επιπλέον επιβάρυνση όταν πρόκειται για άμυνα ενάντια στα στοιχεία της φύσης.Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το νερό μπορεί να είναι ένας τρομερός εχθρός, αλλά σε περιοχές όπου το νερό εμφανίζεται ως πάγος για εβδομάδες ή μήνες κάθε φορά, οι προκλήσεις είναι βαθιές.

Ακολουθούν 11 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατέψετε τα υδραυλικά σας από το κρύο και όλα τα προβλήματα που το συνοδεύουν.

1. Αποσυνδέστε τους εξωτερικούς σωλήνες

Για να μην παγώσουν τα υδραυλικά είδη εξωτερικού χώρου, αποσυνδέστε και αποθηκεύστε τυχόν σωλήνες κήπου καθώς ο καιρός αρχίζει να γίνεται κρύος. Στη συνέχεια, κλείστε το νερό στις εξωτερικές βρύσες σας, στραγγίστε τους σωλήνες και μονώστε τις βίδες των σωλήνων.

Όταν οι εσωτερικοί σωλήνες  περνούν από εξωτερικούς τοίχους, φροντίστε να τους παρακολουθείτε το χειμώνα και βεβαιωθείτε ότι η μόνωση των τοίχων ανταποκρίνεται στα προτεινόμενα πρότυπα.

2. Κλείστε τις τρύπες και τις ρωγμές

Ακόμη και μικρές τρύπες όπου τα καλώδια ή οι τηλεφωνικές γραμμές εισέρχονται στο σπίτι σας μπορεί να είναι σημείο εισόδου για παγωμένο αέρα ή μέρη όπου μπορεί να διαφύγει πολύτιμη θερμότητα εσωτερικού χώρου. Οπότε πρέπει να κλείσετε αυτές τις τρύπες με κάποιο μονωτικό υλικό που κυκλοφορεί στην αγορά.

Σε περιοχές με κρύους χειμώνες, ο έλεγχος του εξωτερικού του σπιτιού για ρωγμές και κενά θα πρέπει να είναι μια ετήσια ρουτίνα.

3. Προσθέστε μόνωση

Αποφύγετε να παγώσουν οι σωλήνες σας και διατηρήστε το σπίτι σας πιο ζεστό φροντίζοντας το σπίτι σας να έχει επαρκή μόνωση. Αυτό περιλαμβάνει τη μόνωση των εξωτερικών τοίχων, του χώρου ανίχνευσης ή του υπογείου, της σοφίτας και, σε πολλές περιπτώσεις, των ίδιων των σωλήνων.

4. Διατηρήστε τη ροή του νερού

Εάν κάποια από τις εσωτερικές σας βρύσες βρίσκεται σε εξωτερικούς τοίχους που δεν είναι επαρκώς μονωμένοι, ρυθμίστε τις βρύσες σας να στάζουν αργά κάθε φορά που η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν. Αυτό είναι συνήθως απαραίτητο μόνο κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα τσουχτερού ψύχους. Οι βρύσες και οι σωλήνες που βρίσκονται κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο πάγωμα.

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, βεβαιωθείτε ότι τόσο η ζεστή όσο και η κρύα γραμμή είναι ελαφρώς ανοιχτές, καθώς και οι δύο είναι ευάλωτες. Επίσης, σκεφτείτε να αφήσετε τις πόρτες του ντουλαπιού ανοιχτές, έτσι οι σωλήνες σας θα θερμαίνονται από τον αέρα του δωματίου.

5. Μάθετε που είναι η κύρια βαλβίδα παροχής νερού

Σε περίπτωση που ένας σωλήνας παγώσει και πάσει, θα πρέπει να διακόψετε αμέσως την παροχή νερού στο σπίτι. Εάν τα σκουπίδια εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση στην κύρια βαλβίδα διακοπής νερού, τακτοποιήστε το υπόγειο ή το γκαράζ σας έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα είναι σε καλή κατάσταση. Περιστρέφοντας τη λαβή της βαλβίδας μέχρι τέρμα δεξιόστροφα, θα πρέπει να κλείνει όλο το νερό στο σπίτι. Εάν η βαλβίδα είναι ανοιχτή με σκουριές ή κλείνει μόνο μερικώς, αντικαταστήστε αμέσως την κύρια βαλβίδα. Αυτή είναι συνήθως μια δουλειά για έναν επαγγελματία υδραυλικό της Αποφράξεις Πειραιάς.

Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και βεβαιωθείτε ότι όλοι στο σπίτι σας γνωρίζουν πού βρίσκεται η βαλβίδα διακοπής νερούκαι πώς να τη χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε το νερό. Η βαλβίδα διακοπής μπορεί να βρίσκεται έξω στο μετρητή νερού.

6. Εντοπίστε τον μετρητή νερού σας

Επενδύστε σε ένα κλειδί μετρητή ή κρατήστε ένα κλειδί στη διάθεσή σας, ώστε να μπορείτε να κλείσετε το νερό στο μετρητή, σε περίπτωση που η βαλβίδα διακοπής σας αστοχήσει. Στη συνέχεια, εξασκηθείτε στο να ανοίγετε και να σβήνετε το νερό, ώστε να ξέρετε πώς γίνεται.​

7. Κρατήστε τις γκαραζόπορτες κλειστές

Εάν το γκαράζ σας είναι συνδεδεμένο με το σπίτι σας, ελαχιστοποιήστε το χρόνο που είναι ανοιχτή η πόρτα του γκαράζ σας. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε τον κρύο αέρα έξω από το σπίτι σας και να προστατέψετε τα υδραυλικά είδη στο γκαράζ σας καθώς και τους σωλήνες στους τοίχους μεταξύ του σπιτιού και του γκαράζ.

8. Καθαρίστε τις υδρορροές

Οι βρώμικες και γεμάτες υδρορροές αυξάνουν τις πιθανότητες να σχηματιστεί πάγος στη στέγη σας και αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο θέλετε να ανακατευτείτε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε τις υδρορροές σας πριν φτάσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

9. Ελέγξτε τον αερισμό της σοφίτας

Ο σωστός αερισμός της σοφίτας είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή βουλωμάτων από  πάγο στη στέγη σας. Ελέγξτε τη σοφίτα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει τους αεραγωγούς της σοφίτας σας. Η ελεύθερη ροή αέρα στη σοφίτα σας θα εμποδίσει τον θερμό αέρα να λιώσει το χιόνι στην οροφή, όπου μπορεί να τρέξει για να παγώσει ξανά στις άκρες της οροφής.

10. Διατηρήστε σχετικά ζεστό το σπίτι σας συνέχεια

Βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να διατηρείτε τον θερμοστάτη σας σε συνεχή λειτουργία στους 19 βαθμούς Κελσίου. Μερικές φορές είναι οι μικρές λεπτομέρειες που σώζουν τη μέρα.

11. Προετοιμάστε το σπίτι σας πριν φύγετε

Όταν φεύγετε από το σπίτι σας για παρατεταμένες περιόδους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σκεφτείτε να κλείσετε την παροχή νερού στο σπίτι σας και να αδειάσετετους σωλήνες, έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το πάγωμα των σωλήνων ή άλλες βλάβες των υδραυλικών ενώ λείπετε.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button